Kontakt os her
Case story

Teknosys øger effektiviteten på solenergianlæg med aktuatorløsning

Et Solar Tracking System (STS) udstyret med elektriske aktuatorer fra LINAK kan øge solenergianlæggets produktivitet med op til 50%

TEKNOSYS øger effektiviteten med aktuatorløsning til solenergianlæg

Med en mission om at "generere energi uden at skade miljøet" har Teknosys siden 2006 udnyttet sin teknologiske ekspertviden til at udvikle sikre og effektive projekter uden skade for miljøet. De seneste år har solenergisystemer været i kraftig vækst - især implementering af solenergiprojekter på licens og projekter med hybride solenergisystemer - og Teknosys har besluttet at koncentrere sine investeringer inden for dette område. Et kig på de solar tracking systemer, der er mest udbredt globalt, viser tydeligt, at systemer med drejeanordning har den største fordel, fordi disse kan følge solens gang over himlen. Det øger den energimængde, som systemet kan producere, uden andre markante ændringer af systemet.

 
TEKNOSYS øger effektiviteten med aktuatorløsning til solenergianlæg

Solar tracking systemer med drejeanordning kan udnytte solens energi hele dagen. Med drejeanordninger kan anlæggene producere mellem 20% og 50% mere elektrisk energi end ellers. Teknosys udvikler solar tracking systemer med enkelt eller dobbelt akse og installerer applikationerne på stedet. Tidligere, da der blev brugt flere forskellige teknologier, oplevede de problemer med tilstrækkelige leverancer, vedligeholdelse og funktionsfejl. De problemer forsvandt med implementeringen af elektrisk aktuatorteknologi.

 

Dette spillede en vigtig rolle i realiseringen af 7 MW-projektet med et solar tracking system, som blev opført i Akyurt i Tyrkiet.

Bestyrelsesformanden for Teknosys, Sinan Sağlam, siger: “Efter implementering af Akyurt projektet, hvor vi anvendte aktuatorteknologi, kunne vi se de fordele, det giver, specielt nem levering og ingen vedligeholdelse. Så fremover ønsker vi at anvende lineære aktuatorer i alle vores solenergiprojekter, og vi kan klart anbefale teknologien til andre."

Han understreger, at ved investeringen i solar tracking systemer var både effektiviteten og det, at aktuatorerne ikke kræver vedligeholdelse, en vigtig del af beslutningsgrundlaget. Teknologien er stadig relativt ny i Tyrkiet, og derfor er eventuelle driftsproblemer og vedligeholdelse af elektriske systemer investorernes største bekymringer. Men Sinan Sağlam forklarer, at han som investor, der benytter aktuatorteknologien i praksis, mener, at bekymringerne er ubegrundede.

 

Kvalitet, erfaring og tillid var de faktorer, der påvirkede virksomhedens beslutning

"Vi ønsker markedets bedste løsning, når vi skal anvende denne teknologi, og når vi ser på LINAK, både hvad angår kompetencer og teknologi, så har vi fuld tillid til, at netop den virksomhed er den dygtigste,” siger Sinan Sağlam og tilføjer, at teamets erfaring, pålidelighed og kvalitet havde stor betydning for, at de valgte LINAK.

Efter en række analysemøder med LINAK blev den lineære aktuator LA36 valgt til det solenergianlæg, der skulle opføres i Akyurt. Aktuatoren opfylder kravene både med hensyn til driftsikkerhed og slaglængde, og IP66-beskyttelsesklassen var også udslagsgivende for det endelige valg.

Hvis du vil øge udnyttelsen af dit solar tracking system, er du velkommen til at kontakte os og høre mere om vores aktuatorløsninger.

TEKNOSYS øger effektiviteten med aktuatorløsning til solenergianlæg
 

Filer

TECHLINE produktoversigt

Se det store sortiment af kraftige og robuste TECHLINE produkter. Bygget til at holde, til hårdt arbejde og til krævende omgivelser.

Brochure om testmetoder hos LINAK

De enkelte komponenter i en aktuator gennemgår en række omfattende tests på LINAKs testcenter. Læs mere i brochuren.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os