Nyheder 18. september 2018

Indbygget sikkerhed ved installation af LINAK systemer

En lang række funktioner integreres for at forbedre sikkerheden i justerbare applikationer til sundhedspleje, når du vælger at installere et LINAK aktuatorsystem. På baggrund af forskning, teknologi, kompetencer og kreative nye ideer hjælper LINAK dig med at forbedre forholdene både for patienter og sundhedspersonale og forbedre selve applikationen.

I alle forhold omkring sundhedspleje er sikkerhed et vigtigt emne. Det handler ikke kun om patientsikkerhed - sundhedspersonalet skal også garanteres et sikkert arbejdsmiljø med høj effektivitet og optimal forhold til behandling og pleje. Justerbare applikationer er også underlagt krav om høj sikkerhed; de skal være ekstremt robuste, så de fungerer med høj sikkerhed gennem hele udstyrets levetid. LINAK tager højde for alle problemstillinger ved udvikling af aktuatorsystemer til moderne sundhedsplejeudstyr - og her kommer forklaringen på hvorfor.

De fastlagte standarder skal opfyldes for at opnå godkendelse af medicinsk udstyr
En række strenge, fastlagte normer og standarder skal opfyldes for at få de krævede godkendelser som leverandør af sundhedsplejeudstyr. Justerbare systemer spiller en vigtig rolle overalt i sundhedsplejen i dag, og LINAK bruger betydelige ressourcer på at sikre, at standarderne overholdes.

"Hvis man bringer et produkt på markedet i dag uden at tage højde for kravene til sikkerhed, er man sikker på at mislykkes", forklarer Jørgen Sobol, der er salgsdirektør hos LINAK. "Som leverandør af elektriske komponenter til sundhedspleje har LINAK en særlig forpligtelse på det område".

LINAK produkterne har levet op til de gældende normer og standarder gennem mange år. På den måde gør vi det enklere for producenter af sundhedsplejeudstyr at overholde standarderne og få de nødvendige godkendelser.

Fokus på risikostyring og brugervenlighed
Med henblik på at opfylde kravene i IEC 62366 har LINAK en veldefineret risikostyringsproces, der omfatter brugervenlighedsprocesser.

Vi tager højde for fejlagtig anvendelse af produkterne eller situationer, der kan indebære en risiko ved brug af produkterne, og vi giver anbefalinger og advarsler for at reducere risikoen.

LINAK er certificeret ifølge ISO14971 risikostyringsstandarden. Vi dokumenterer de resterende risici for alle vores komponenter som en støtte til applikationsproducenten i risikoanalyseprocessen.

Komplet sikkerhed i alle produkter
Fra de mekaniske funktioner såsom sikkerhedsmøtrik, quick release eller spline-funktion til OpenBus™ løsninger, der leverer funktionsdata og forhindrer utilsigtet bevægelse – LINAK har taget højde for alt.

Quick releaseQuick Release er en vigtig funktion, som sikrer hurtig sænkning af en applikation i nødstilfælde, eksempelvis ved behov for genoplivning.
 

Vi hjælper for eksempel hospitalerne med at bekæmpe bakterier ved at gøre vores produkter effektivt rengøringsvenlige. Det er LINAK standarden IPX6 Washable DURA™ et godt eksempel på. Vi søger hele tiden at udfordre status quo, og på nogle områder bidrager vi til at skærpe standarderne, så du opnår en markedsfordel. 

"Jo flere aspekter vi inddrager under emnet sikkerhed, jo sikrere bliver vores produkter for både brugerne og patienten", siger Jørgen Sobol. "For os er det en proces, der aldrig afsluttes".
 Vaskbarhed
Mange sundhedsplejeapplikationer skal kunne tåle vask med vand og rengøringsmidler. LINAK® produkterne til sundhedspleje er som minimum IPX4-klassificeret, og når der er krav om det, kan vores produkter leve op til klassifikationene IPX6 Washable DURA™.

Hvis du vil vide mere om, hvordan LINAK arbejder med sikkerhed i sundhedsplejeapplikationer, er du velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.