Teknologi & trend

Vaskbarhed på et helt nyt niveau

IPX6 Washable DURA™ er navnet på LINAKs helt egen vaskestandard. Denne foreskriver, at vores produkter kan holde til 250 vaske, i modsætning til IEC60601 standardens påkrævede 50 vaske. Effektiv rengøring gør en forskel på hospitaler, og derfor garanterer LINAK, at vores produkter med Washable DURA™ kan holde til fem gange så mange vaske, som den almindelige standard foreskriver.

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO bliver flere hundrede millioner mennesker årligt smittet med infektioner under hospitalsindlæggelse. I de udviklede lande estimeres det, at syv ud af 100 patienter smittes med en infektion. I udviklingslandene er det mindst ti ud af 100. Man kan let forestille sig det enorme økonomiske potentiale og de menneskelige fordele ved at nedbringe tallene. 

Hos LINAK tager vi hygiejne alvorligt. IEC60601-standarden stiller krav om, at udstyr til plejesektoren, der specificeres som vaskbart, skal kunne maskinvaskes i et automatisk vaskesystem 50 gange og stadig fungere normalt. Hos LINAK synes vi langt fra, at det er godt nok. Vi har som mål, at vores produkter skal fungere fejlfrit – også efter mange års hyppig rengøring i et moderne vaskesystem. Derfor er vores test langt mere omfattende, end IEC60601-standarden kræver. Vi tester nemlig vores produkter til at kunne holde til hele 250 vaske. Holdbarhed hedder på engelsk ’durability’, og derfor kalder vi denne, vores egen standard for IPX6 Washable DURA™.

Grundig test
For at kunne teste og udvikle vores produkter og løsninger, har LINAK opbygget et R&D-testcenter, hvor produkterne bliver testet til den yderste holdbarhed på flere parametre. Testcenteret har en vasketunnel svarende til den, mange hospitaler bruger til at vaske deres udstyr i. Alt vores vaskbare udstyr testes i denne tunnel, efter det er blevet aldret, for at gøre testen realistisk. Testen foregår under høje temperaturer og med stærke rengøringsmidler. 

Vi gennemgår resultaterne af vores løbende test grundigt. Vi undersøger materialer og udvikler stærkere komponenter, og udviklingsingeniørerne hos LINAK arbejder altid på at optimere udstyret i funktion og design, så det kan tåle endnu flere vaske med skrappe rengøringsmidler.

Vi er overbeviste om, at vaskbart udstyr til plejesektoren kan minimere antallet af patienter, der smittes med infektioner på hospitalet. Derfor ønsker vi også konstant at drive udviklingen videre! 
 

Hygiejne i plejesektoren set i historiens lys
Midt i 1800-tallet blev et par banebrydende undersøgelser udgivet, der skulle komme til at ændre sundhedsplejen for altid. I 1843 udgav den amerikanske læge dr. Oliver Wendell Holmes en artikel, hvor han hævdede, at “barselsfeber, en dødelig infektion erhvervet af kvinder under eller kort efter en fødsel, overføres fra patient til patient af lægen”. Den sidste del af udsagnet var epokegørende! 
Oliver Wendell Holmes hævdede ligeledes, at en generelt bedre hygiejne på hospitalerne ville kunne reducere spredningen af sygdommen markant. Hans hypotese mødte udbredt modstand blandt kollegerne på det tidspunkt. Men kun få år senere udgav den ungarske læge dr. Ignaz Semmelweis en undersøgelse, der endegyldigt beviste, at lægers og jordemødres brug af bakteriedræbende hånddesinfektion reducerede antallet af dødsfald blandt fødende kvinder markant. Kritikken forstummede, og hygiejne har lige siden været en obligatorisk del af patientplejen. 

 


Filer

MEDLINE & CARELINE produktoversigt

Læs om det store udvalg af innovative MEDLINE & CARELINE produkter til forbedring af hospitals- og sundhedsplejeudstyr.

Fokus på plejesenge

Sengen er et godt sted at starte, når man ønsker at gøre plejekrævende personer mindre afhængige af hjælp. LINAK tilbyder tilpassede løsninger til forskellige typer af plejesenge.

LINAK IPX6 Washable DURA™ BROCHURE

Vaskbarhed er et krav i moderne sundhedspleje. LINAK IPX6 Washable DURA™ til justerbart hospitals- og plejeudstyr – en ny standard for vaskbarhed.

Brochure om sikkerhed

Forskellige applikationer skal udstyres med forskellige sikkerhedsfunktioner. Uanset hvilken type sundhedsapplikation, du designer, tilbyder LINAK et bredt sortiment af sikkerhedsfunktioner som standardudstyr eller tilbehør.

Har du spørgsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.