Kontakt os her
Teknologi & trend

LINAK Protect™ - Beskyttelse gennem hygiejne

God hygiejne er essentielt i sundhedsvæsenet. Det er i særdeleshed vigtigt at holde overflader fri for bakterier og mikrober, hvis smittespredningen skal stoppes. Når overflader kontamineres med eksempelvis antibiotikaresistente infektioner eller covid-19, kan det have fatal betydning for spredning af sygdom og smitte – navnligt på hospitaler og plejehjem.

Med vaskbart udstyr får hospitalerne hjælp til at bekæmpe infektioner
 

Kampen fortsætter

Antibiotikaresistente infektioner er en af vor tids største sundhedsrisici. Kampen mod dette har fortsat høj prioritet på folkesundhedsområdet. Udfordringen med covid-19 er med alt overvejende sandsynlighed ikke den sidste, vores sundhedssystem står overfor. Det er på tide, vi får ryddet op.

 
Frem til 2050 vil flere patienter dø af hospitalsinfektioner end af cancer.
Statens Serum Institut
 

Er du forberedt?

LINAK tilbyder et stort udvalg af vaskbare produkter til pleje- og hospitalsudstyr, der kan vaskes og rengøres igen og igen uden at gå på kompromis med produkternes og udstyrets ydeevne: Et effektivt bidrag til en infektionsfri fremtid.

 

Rengør med god samvittighed

Kontaminering fra selv de reneste hænder er svært at undgå, og godkendte rengøringsprocesser er ikke længere tilstrækkelige for at forhindre smittespredning fra overflader som sengerammer og betjeninger. Med nutidens automatiserede rengøringsprocesser er det imidlertid muligt at rengøre og desinficere hospitalsudstyr grundigt. Men udstyret skal også være forsynet med robuste og vaskbare dele, hvis det skal kunne modstå belastningen ved konstant rengøring og vask.

 

Vidste du?
Håndhygiejnens fem trin

For at bekæmpe spredning af hospitalserhvervede infektioner har WHO udarbejdet håndhygiejnens fem trin, der definerer de situationer, hvor sundhedspersonalet bør udføre håndhygiejne:

  1. Før de rører ved en patient
  2. Før rengøring/aseptiske procedurer
  3. Efter risiko for eksponering for kropsvæske
  4. Efter de rører ved en patient
  5. Efter berøring af patientomgivelserne

Læs mere om WHO's retningslinjer for håndhygiejne her.

WHO har udarbejdet håndhygiejnens 5 trin, der definerer de situationer, hvor sundhedspersonalet bør sikre god håndhygiejne.
 
 

Smittebekæmpelse siden 1990

For mere end 30 år siden lancerede LINAK begrebet “vaskbare” elementer, der dengang overgik de utilstrækkelige IP-klasser. I løbet af årene er dette koncept blevet vedtaget som standard i branchen. I efteråret 2017 hævede vi igen barren for varig hygiejne med vores sortiment af DURA™ produkter: 5 gange så holdbare som nuværende standarder kræver.

IP er en international standard, der også kaldes en IP-klasse (indtrængningsbeskyttelsesklasse): Klassen viser et produkts evne til at modstå væske- og støvindtrængning. Standarden, der er defineret i IEC/EN 60529, er udarbejdet af Den Internationale Elektrotekniske Kommission og er anerkendt i hele verden. IP-klassen har en kode, som producenten skal angive, så kunden ved, om produktet er beskyttet mod indtrængning af faste eller flydende partikler.

 
IPX4 ikon
Aftørringsbar
Tåler vandstænk fra alle sider.
IPX6 ikon
Vandtæt
Tåler kraftige vandstråler fra alle retninger.
IPX6 Washable ikon
Maskinvaskbar
Testet i henhold til normale branchestandarder.
IPX6 Washable DURA™ ikon
Ekstra maskinvaskbar
Testet ud over normale branchestandarder for at sikre lang levetid, vask efter vask.
 

 
 

Et nyt lag af beskyttelse til HB80 og ACO

Forbedr dine hygiejneløsninger med antimikrobiel beskyttelse.

Af indlysende årsager er opretholdelse af hygiejne i nutidens plejemiljøer mere relevant end nogensinde før, og kampen mod infektioner fortsætter. I over 25 år har vi med en mere hygiejnisk tilgang gjort det muligt at holde infektioner i skak ved at udvikle produkter, der kan modstå vask og desinfektion igen og igen. Lige fra aftørring til tunnelvask vil vi fortsætte med at udvikle løsninger, der minimerer mikrobiel infektion fra kontaminerede overflader. Beskyttelse gennem hygiejne er en løbende forpligtelse for os, når vi tager fremtidens sundhedsmæssige udfordringer op.

 

Et ekstra lag af beskyttelse

Efterhånden som nye antimikrobielle teknologier bliver afprøvet i praksis og bliver tilgængelige, evaluerer og indarbejder vi dem i udvalgte, relevante produkter. Den seneste tilføjelse er et antimikrobielt additiv, som i kombination med eksisterende rengøringsprocedurer kan have en negativ påvirkning på bakterier, der kan forurene overflader. Med introduktionen af vores HB80 håndbetjening og ACO betjening, som indeholder et antimikrobielt additiv, har vi koncentreret vores indsats om at tilføje et ekstra lag af beskyttelse til de produkter, der oftest håndteres af brugerne – og som dermed indebærer den største risiko.

Håndbetjening HB80HB80-håndbetjening
Attendant Control OpenBus (ACO)ACO betjening
 
 

En samlet effekt

Det er ikke nemt at holde overfladerne rene. Hver eneste berøring og hver eneste hånd indebærer en risiko. Med et antimikrobielt additiv i disse produkter kan vi ikke stoppe krydskontaminering, men derimod tilføje et ekstra lag af beskyttelse, som kombineret med standardpraksisser som hyppig håndvask, aftørring, vask og desinfektion kan bidrage til at reducere forekomsten af infektion: Betragt det som en del af en samlet proces for at øge beskyttelsen ved at minimere risikoen ved hvert eneste kontaktpunkt.

 

Sådan fungerer det

Ved at indføre et velafprøvet og pålideligt antimikrobielt additiv i fremstillingen af vores sengebetjeninger reducerer LINAK markant risikoen for krydskontaminering fra de overflader, vi interagerer med. Antimikrobielle tilsætningsstoffer, der introduceres under fremstillingsprocessen, udøver ved forskellige virkemåder en negativ effekt på alle kontaminerende mikrober, hvilket medfører en reduktion af disse.

 

Hygiejne er smitsomt

På hospitaler i Norden ser man en stigning i brugen af automatiserede vasketunneller til desinfektion af senge og lifte. Det er kun et spørgsmål om tid, før fordelene ved denne omkostningseffektive, hygiejniske løsning bliver almindeligt udbredt. Denne udvikling stiller større krav til de komponenter, som udstyrsproducenterne benytter i deres senge- og liftløsninger: De skal f.eks. kunne modstå mange gange vask under barske, ekstreme forhold i vasketunnellen.

 

Fremtidssikrede løsninger

Ved at montere LINAK Washable eller DURA™ standardkomponenter nu, kan virksomhederne tilbyde senge- og løfteløsninger, der kan tåle at blive rengjort i vasketunneller, hvis og når deres kunder opgraderer deres vaskeprogram, hvilket gør det muligt for dem at spare omkostningerne til udskiftning af udstyr, der ikke kan tåle vask.

 

Filer

MEDLINE & CARELINE produktoversigt

Læs om det store udvalg af innovative MEDLINE & CARELINE produkter til forbedring af hospitals- og sundhedsplejeudstyr.

Fokus på plejesenge

Sengen er et godt sted at starte, når man ønsker at gøre plejekrævende personer mindre afhængige af hjælp. LINAK tilbyder tilpassede løsninger til forskellige typer af plejesenge.

LINAK IPX6 Washable DURA™ BROCHURE

Vaskbarhed er et krav i moderne sundhedspleje. LINAK IPX6 Washable DURA™ til justerbart hospitals- og plejeudstyr – en ny standard for vaskbarhed.

Brochure om sikkerhed

Forskellige applikationer skal udstyres med forskellige sikkerhedsfunktioner. Uanset hvilken type sundhedsapplikation, du designer, tilbyder LINAK et bredt sortiment af sikkerhedsfunktioner som standardudstyr eller tilbehør.