Kontakt os her
Teknologi & trend

At vinde kampen mod smitten

Aldrig før har der været så hårdt brug for god hygiejne inden for sundhedsvæsenet. Og aldrig før har det været så vigtigt at holde overflader fri for bakterier og mikrober for at stoppe smittespredningen. Udbredelsen af COVID-19 har gjort det tydeligt, hvilken dødbringende rolle kontaminerede overflader spiller for spredning af sygdom og smitte, så som antibiotikaresistens - navnlig på hospitaler og plejehjem.

Med vaskbart udstyr får hospitalerne hjælp til at bekæmpe infektioner
 

Kampen fortsætter

Antibiotikaresistens er en af vor tids største sundhedsrisici. Kampen mod dette har fortsat høj prioritet på folkesundhedsområdet. COVID-19 er ikke den første og vil ikke være den sidste udfordring, vores sundhedssystem vil skulle kæmpe mod. Det er på tide med en grundig hovedrengøring.

 
Frem mod 2050 vil flere patienter dø af hospitalsinfektioner end af cancer.
Statens Serum Institut
 

Er du forberedt?

LINAK tilbyder et stort udvalg af vaskbare produkter og interfaces til pleje- og hospitalsudstyr, der kan vaskes og rengøres igen og igen uden at gå på kompromis med produkternes og udstyrets ydeevne: Et effektivt bidrag til en infektionsfri fremtid.

 

Rengør med god samvittighed

Kontaminering fra selv de reneste hænder er svært at undgå, og godkendte rengøringsprocesser er ikke længere tilstrækkeligt for at forhindre smittespredning fra overflader så som sengerammer og betjeninger. Med nutidens automatiserede rengøringsprocesser er det nu muligt at rengøre og desinficere hospitalsudstyr grundigt. Men udstyret skal også være forsynet med robuste og vaskbare dele, hvis det skal kunne modstå belastningen ved konstant rengøring og vask.

 

Vidste du?
Håndhygiejnens 5 trin

For at bekæmpe spredning af hospitalserhvervede infektioner har WHO udarbejdet håndhygiejnens 5 trin, der definerer de situationer, hvor sundhedspersonalet bør udføre håndhygiejne:

  1. Før de rører ved en patient
  2. Før rengøring/aseptiske procedurer
  3. Efter risiko for eksponering for kropsvæske
  4. Efter de har rørt ved en patient
  5. Efter berøring af patientomgivelserne

Læs mere om WHO's retningslinjer for håndhygiejne her.

WHO har udarbejdet håndhygiejnens 5 trin, der definerer de situationer, hvor sundhedspersonalet bør udføre håndhygiejne.
 
 

Smittebekæmpelse siden 1990

For mere end 30 år siden lancerede LINAK begrebet “vaskbare” komponenter, der overgik de dengang utilstrækkelige IP-grader. I løbet af årene blev dette koncept standard i branchen. For to år siden hævede vi igen barren for varig hygiejne med vores sortiment af DURA™ produkter: 5 gange så holdbare som de nuværende standarder kræver.

IP-koden er en international standard, der også kaldes en IP-grad (indtrængningsbeskyttelsesgrad): Graden viser et produkts evne til at modstå væske- og støvindtrængning. Standarden, der er defineret i IEC/EN 60529, er udarbejdet af Den internationale elektrotekniske kommission og er anerkendt i hele verden. IP-graden har en kode, som producenten skal angive, så kunden ved, om produktet er beskyttet mod indtrængning af faste eller flydende partikler.

 
IPX4 ikon
Aftørringsbar
Tåler vandstænk fra alle sider.
IPX6 ikon
Vandtæt
Tåler kraftige vandstråler fra alle retninger.
IPX6 Washable ikon
Maskinvaskbar
Testet i henhold til normale branchestandarder.
IPX6 Washable DURA™ ikon
Ekstra maskinvaskbar
Testet ud over normale branchestandarder for at sikre lang levetid, vask efter vask.
 

 

Hygiejne er smitsomt

På hospitaler i Norden ser man en stigning i brugen af automatiserede vasketunneller til desinfektion af senge og lifte. Det er kun et spørgsmål om tid, før fordelene ved denne omkostningseffektive, hygiejniske løsning bliver almindeligt udbredt i flere dele af verden. Denne udvikling stiller større krav til de komponenter, som udstyrsproducenterne benytter i deres senge- og liftløsninger: De skal eksempelvis kunne modstå mange vaske under barske og ekstreme forhold i vasketunnellen.

 

Fremtidssikrede løsninger

Ved at montere LINAK Washable eller DURA™ standardkomponenter nu, kan virksomhederne tilbyde senge- og liftløsninger, der kan tåle at blive rengjort i vasketunneller, hvis og når deres kunder opgraderer deres vaskeprogram, hvilket gør det muligt for dem at spare omkostningerne til udskiftning af udstyr, der ikke kan tåle vask.

 

Filer

MEDLINE & CARELINE produktoversigt

Læs om det store udvalg af innovative MEDLINE & CARELINE produkter til forbedring af hospitals- og sundhedsplejeudstyr.

Fokus på plejesenge

Sengen er et godt sted at starte, når man ønsker at gøre plejekrævende personer mindre afhængige af hjælp. LINAK tilbyder tilpassede løsninger til forskellige typer af plejesenge.

LINAK IPX6 Washable DURA™ BROCHURE

Vaskbarhed er et krav i moderne sundhedspleje. LINAK IPX6 Washable DURA™ til justerbart hospitals- og plejeudstyr – en ny standard for vaskbarhed.

Brochure om sikkerhed

Forskellige applikationer skal udstyres med forskellige sikkerhedsfunktioner. Uanset hvilken type sundhedsapplikation, du designer, tilbyder LINAK et bredt sortiment af sikkerhedsfunktioner som standardudstyr eller tilbehør.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.