Kontakt os her
Case story

Automatiseret rengøring af emhætter giver højere sikkerhed

Ecocanopy designer sikre, energieffektive og æstetisk flotte ventilationsprodukter til storkøkkener. De har forbedret deres design og funktion ved hjælp af elektriske lineære aktuatorer fra LINAK med deres nye globalt patenterede produkt, ezyAXS emhætten.

LINAK skaber en stærk relation til sine lokale OEM-kunder

Restaurantejere, designere af storkøkkener, arkitekter og mekaniske konsulenter sætter pris på Ecocanopys præcision, pålidelighed og produktkvalitet. Ecocanopy emhætter er blevet installeret i store dele af Australien og New Zealand i storkøkkener, f.eks. på restauranter, stadioner, hospitaler og skoler.

Ecocanopy blev etableret i 2007 og er en 100% australsk ejet og drevet producent. De opererer i Australien, New Zealand og Stillehavsøerne og har mere end 30 dygtige medarbejdere med sammenlagt over 75 års erfaring inden for design, produktion og installation af storkøkkener.

Ved at reducere risikoen for skader på køkkenarbejdspladsen betydeligt ved hjælp af automatisering med LINAK® aktuatorer, blev virksomheden af Work Safe Victoria tildelt prisen Work Safe Invention of the Year 2018.

Ecoanopy blev af Work Safe Victoria tildelt prisen Work Safe Invention of the Year 2018.
 
 

Reduktion af arbejdsskader i storkøkkener med automatisering

Kokke og køkkenpersonale har været udsat for arbejdsrelaterede skader som fald og forbrændinger, da de ofte kravler op på varmt køkkenudstyr eller stiger for at få adgang til emhættens fedtfiltre for at rengøre dem.

Ecocanopy identificerede et behov for en emhætte, der kunne vedligeholdes sikkert i storkøkkener, da der ikke fandtes et sådant produkt på markedet. Rengøring af traditionelle emhætter ved at stå på stiger ved varmt køkkenudstyr er farligt, og gør arbejdspladsen usikker og ineffektiv. Derfor begyndte det Melbourne-baserede Ecocanopy-team at designe ezyAXS emhætten til storkøkkener helt fra bunden ved hjælp af avanceret 3D-modellering og CNC-produktion kombineret med automatisering for nem betjening. Målet med designet var at gøre ezyAXS nem at bruge, driftssikker og tilgængelig for alle markedssegmenter.

Emhætten til storkøkkenet blev udstyret med LINAK LA23 elektriske aktuatorer med en tredjepartsstyring. Aktuatoren muliggør en jævn lineær bevægelse, så udsugningskammeret i emhætten kan sænkes og hæves elektrisk ved tryk på en kontakt.

Når kammeret er sænket, kan køkkenpersonalet hurtigt og sikkert fjerne filtrene, tømme fedtdrænene og rengøre fladerne omhyggeligt, mens de står stabilt på gulvet. Efter vedligehold af emhætten kan kammeret hæves til dets tilbagetrukne position ved hjælp af kontakten. Automatiseringen fjerner behovet for at bruge stiger og klatre på køkkenudstyr, hvilket gør processen væsentligt mere sikker.

ezyAXS emhætten til køkkenet er automatiseret med LINAK aktuatorer.
 

LA23 var ideel til ezyAXS emhætten på grund af den kompakte størrelse. Aktuatorerne krævede ikke en høj IP-klassificering, da de er placeret i panelerne på emhætten, helt skjult, hvilket sikrer et æstetisk og funktionelt resultat.

Ud over at bruge LINAK aktuatorer er ezyAXS en specialudviklet løsning, der kan reducere udsugningsluftstrømmene med op til 50%, hvilket reducerer udgifterne til drift af køkkenet og øger energieffektiviteten.

 

Lokal og global

Denne anvendelse blev ikke kun en succes på grund af designmæssige og tekniske automatiseringsløsninger til reduktion af arbejdsskader i storkøkkener, men er også et resultat af de stærke, nære relationer til komponentproducenter, der har støttet projektet fra start til slut og har tæt kontakt med lokale, kompetente salgs-, teknik- og eftersalgsteams.

Akram Sulaiman, Ecocanopys projektingeniør, fortæller om design- og produktionsprocessen:

"Vores team brænder for design og produktion, og takket være vores arbejdsmiljø kan de opnå det, de gør. Til denne anvendelse søgte vi at indgå partnerskab med en anerkendt komponentproducent som LINAK, der leverer aktuatorer af høj kvalitet, lokal kundeservice og eftersalgssupport.

 

Fremtiden

Akram fremhæver, hvad fremtiden bringer for Ecocanopy:

"Vi arbejder på at gøre emhætter mere energibesparende samt mere sikre at vedligeholde. En væsentlig del af dette opnås gennem automatisering. Sensorer, der justerer energiforbruget baseret på brug og mere sikre måder at vedligeholde produkter på, vil være fremtiden for denne branche."

LINAK-teamet ser frem til at være en del af denne udvikling og til fortsat at tilbyde lokal support. Kontakt os for at få mere information om fordelene ved lineære aktuatorløsninger fra LINAK. Hvis du vil vide mere om Ecocanopy, kan du besøge deres hjemmeside

 

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os