Kontakt os her
Case story

Miedema: Bedre arbejdsprocedurer med LINAKs elektriske aktuatorer

Den hollandske maskinfabrikant Miedema* tilbyder landbruget et samlet produkt til kartoffelavl, som omfatter forberedelse af jorden, plantning, rensning, opbevaring og sortering.

Better work procedures case story
Kartoffelavl stiller store krav til maskineriet i forhold til:
  • Robusthed
  • Ydeevne
  • Holdbarhed

Læggeelement og plantningsafstanden skal justeres individuelt for at optimere afgrøde og kartoffelstørrelsen. Maskinens læggeelementer kan aktiveres og deaktiveres enkeltvist. Mekanismen som styrer dette system er automatiseret ved hjælp af to elektriske aktuatorer fra LINAK.

Disse er direkte forbundet til et Miedema-kontrolsystem, som styres fra traktorens touch-panel i førerhuset.

Miedemas ingeniører har gjort brug af elektrisk justering med aktuatorer i udviklingen af række-deaktivering. Modsat et hydraulisk system så er integrationen med kontrolenheden mærkbart nemmere og billigere. I et hydraulisk system skal der laves to forbindelser, men med en elektrisk aktuator er kun én forbindelse nødvendig. 

''Det elektriske system kører med færre komponenter og er derfor også mærkbart billigere', forklarer Christiaan Poot, Technical Support Manager hos Miedema. Det er den hårdføre LA12 aktuator, som er benyttet i dette system.

Aktuatoren skal ikke blot kunne modstå vibrationer, men også støv og fugt. Den kompakte størrelse taler også til LA12s fordel.

''Hvor det er muligt, bestræber vi os på at udskifte hydrauliske systemer med elektriske. Elektriske aktuatorer har ikke problemer med lækager og vedligehold er også meget nemmere', siger Christiaan Poot.


Præcis tromle justering til rensning

Når høsten er overstået skal kartoflerne igennem den første renseproces. Miedema producerer også modtagelsesbeholdere med rense- og sorteringsenheder, som bruger forskellige tromletyper afhængig af maskinens formål. Som standard er modtagelsesbeholderen udstyret med ét sæt rensetromler.

Kartoflerne kan også sorteres efter størrelse og derfor tilføjes endnu en tromleenhed. Indtil nu har kartoffelavleren skulle justere tromleafstanden med håndkraft via et håndsving, som styrer de stænger, der justerer de seks, syv eller otte tromler parallelt. Problemet har i den forbindelse ofte være, at der kom jord i
maskineriet, hvilket har blokeret for mekanikken i stængerne. Mellemrum som overskrider den maksimale afstand har også kunne forårsage skader på stængerne.

Miedema tilbyder nu muligheden for elektrisk tromlejustering. 

Præcise tromler med LA35

To LINAK aktuatorer justerer tromlen nøjagtigt inden for en ramme på mellem 5 og 65 millimeter. Mekanismen er beskyttet af den præcise positionering, og den belastes ikke ud over den anbefalede grænse. Som resultat af kommunikationen mellem de to LINAK aktuatorer sikres parallel forskydning, hvilket anses for at være et stort plus for en jævn fordeling på rense- og sorteringstromlernes 2,40 meters bredde. 

Elektrisk justering giver også mere komfort. ''Det er vores oplevelse, at elektriske styring sparer meget tid. Justeringen er bekvem og hurtig og rensningen forløber problemfrit', forklarer den Hollandske kartoffelavler Henry van der Woerd.

Modtagelsesbeholderen MH 241 bruger LINAK LA35 aktuatorer. Med op til 6.000 Newton er de tilstrækkelig kraftige til at justere hele tromlemekanismen. Det robuste aluminiumskabinet gør denne aktuator velegnet til brug i hårde og støvfyldte miljøer.

Hos Miedema giver muligheden for elektrisk styret tromlejustering en stor ekstra fordel for slutbrugeren, og nyskabelsen har gjort det muligt for Miedema at styrke sin position på markedet for kartoffelavl.

Kontakt os for specifikationer og andre løsninger til høstmaskiner og andet landbrugsudstyr.

 

*I oktober 2017 skiftede Miedema navn til Dewulf.
Brudsikker play-icon

Brudsikker

Med IC- og BUS-kommunikation får I en plug & play-løsning til overvågning af aktuatorerne play-icon

Med IC- og BUS-kommunikation får du en plug & play-løsning til overvågning af aktuatorerne

Filer

Fokus på mobilt landbrug

I brochuren kan du læse om vores løsninger og alle de fordele, som LINAK har banet vej for i landbrugsindustrien i mere end 25 år.

TECHLINE produktoversigt

Se det store sortiment af kraftige og robuste TECHLINE produkter. Bygget til at holde, til hårdt arbejde og til krævende omgivelser.

Brochure om testmetoder hos LINAK

De enkelte komponenter i en aktuator gennemgår en række omfattende tests på LINAKs testcenter. Læs mere i brochuren.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os