Kontakt os her
Case story

Scallogs robot løfter hele hylder ved hjælp af aktuator fra LINAK

På grund af den kraftige vækst inden for nethandel, står intralogistikken over for store udfordringer i forhold til håndtering af mindre batch-størrelser samt større mængder inden for kortest mulig tid. Franske Scallog tilbyder med sin mobile robot ‘Boby’ et system, der kan transportere hele hylder med varer. Løftesystemet anvender LA36 aktuatoren fra LINAK.

Den mobile robot, Bobi, fra Scallog er udstyret med en aktuator fra LINAK

LA36 er integreret i robottens løfteenhed, der er kernen i Scallogs system til automatiseret lagerstyring. Ud over robotten Boby er softwareløsningen til lagerstyring og -overvågning en vigtig del af Scallogs system. Et eksempel på en applikation er lagerstyring: En flåde af robotter transporterer hylder med varer til plukkerens arbejdsstation. En hylde kan veje helt op 600 kg. Når den er læsset, bevæger robotterne sig med en hastighed på op til 1,2 m/sek. Et saksesystem løfter dækket på Boby. For at kunne løfte tunge hylder via saksesystemet kræves en aktuator med stor kraft. Den skal altid være tilgængelig, og løftet skal foretages med en konstant hastighed. Aktuatorens driftssikkerhed spiller også en væsentlig rolle her, eftersom robotten skal løfte og sænke mange hylder i løbet af en dag for at transportere emnerne hen til en plukker ud fra et vare-til-person koncept.

Brug af en elektrisk aktuatorløsning til løfte-modulet var en selvfølge. Selv om det kan være nærliggende at anvende hydrauliske løsninger til tung last, bliver de sjældent anvendt i sådanne applikationer. LINAK® tilbyder elektriske aktuatorer med en trækkraft på op til 15.000 N. Den høje trækkraft og de forskellige kommunikations-interfaces, som skyldes den integrerede elektroniske styring i aktuatoren, taler også for sig selv.

"Hos Scallog har vi altid foretrukket elektriske aktuatorer, primært fordi de er brugervenlige, har et kompakt design, er holdbare, energieffektive og giver valuta for pengene," siger Christophe Preveaux, Head of Electronic Systems hos Scallog.

Han fremhæver også samarbejdet med LINAK:

"Det er altid muligt at komme i kontakt med medarbejderne fra LINAK, og de kan altid svare på spørgsmål. De har altid hjulpet os takket være deres ekspertviden og erfaring, når vi har stået overfor forskellige udfordringer.“

Tidligt i testfasen bemærkede Scallog, at de elektriske aktuatorer fra LINAK var særdeles robuste, holdbare og driftssikre komponenter til deres robot. Driftssikkerhed var et væsentligt argument for Scallog.

Den mobile robot, Bobi, fra Scallog er udstyret med en aktuator fra LINAK

 

Christophe Preveaux forklarer: "Eftersom vi sælger vores lagersystemer over hele verden, er vi nødt til at sikre, at vi har et meget driftssikkert system, da fejl på en aktuator kan blive meget bekosteligt i forhold til serviceomkostninger. Det er derfor, at vi er afhængige af kvaliteten på aktuatorerne fra LINAK."

Kundekravene vokser, og Scallog arbejder til stadighed på at forbedre og udvide robotsystemet. Med LINAK kan de drage nytte af en samarbejdspartner, som går forrest i udviklingen af nye produkter – f.eks. med lanceringen af nye kommunikations-interfaces til deres aktuatorer.

"Den nye grænseflade CANopen giver os mulighed for at aflæse mere relevante data fra aktuatoren og hele systemet. En god måde at optimere vores systemer på," konkluderer Christophe Preveaux.

Læs mere om Scallog på scallog.com.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os