Kontakt os her

CAN SAE J1939® – En standard for mobile tunge køretøjer

Med CAN SAE J1939 styring får du en alt-i-en pakkeløsning. LINAK® aktuatorer med indbygget CAN bus er nemme at installere og konfigurere, så de passer til en lang række krævende applikationer.

 

Hvad er CAN SAE J1939?

CAN SAE J1939 er en standardiseret metode, der er udviklet af Society of Automotive Engineers (SAE) til kommunikation på tværs af elektroniske styreenheder (ECU) – som er fælles for alle producenter. CAN SAE J1939 omfatter en Higher Layer Protocol (HLP), som er baseret på det fysiske Controller Areas Network (CAN)-lag.

Protokollen har været på markedet i årtier og bruges i vidt omfang inden for tunge køretøjer til byggeri, materialehåndtering og skovbrugsmaskiner til at understøtte intelligent automatisering.

 

LINAK aktuatorer med integreret SAE J1939 CAN bus

I moderne landbrug, byggeri og mobile udendørsapplikationer er kravene til maskinstyring afgørende.

Det er en elektrisk løsning og omfatter avanceret BUS-kommunikation. Derfor baner LINAK vejen for en mere automatiseret og autonom verden med flere aktuatorer med integreret SAE J1939 CAN bus-styring – alt sammen med et bredt udvalg af muligheder, hvad angår størrelse og styrke.

CAN SAE J1939 er en del af vores IC Integrated Controller™ -program og med den kendte busstandard kan du bruge lineær aktuatorbevægelse i dit CAN bus-system uden brug af skræddersyet elektronik.

CAN J1939 logo
 

Aktuatorer med indbygget CAN bus-styring er nemme at installere og konfigurere, så de passer til en lang række krævende applikationer inden for f.eks. landbrug og byggeri. Flere tilslutningsmuligheder og live data gør det nemt for et styresystem og aktuatorer med CAN bus at kommunikere direkte med hinanden.

 

Nem integration og mange konfigurationsmuligheder

Med få komponenter og enkel ledningsføring giver vores CAN SAE J1939 aktuatorer dig mulighed for ubesværet installation og tilslutning til det eksisterende CAN bus-netværk i din maskine. Derudover kan hver aktuatortype tilpasses til forskellige funktioner for den samme maskine med blot en mindre parameterændring.

 

Funktioner og fordele

Med denne bus-standard giver aktuatoren oplysninger om planlagt vedligeholdelse, diagnostik og fejlfinding, hvilket reducerer serviceomkostningerne betydeligt.

Ud over fuld positionsstyring kan CANopen aktuatorerne også give feedback om aktuatorens positionering, servicedata og komplet diagnostik.

Egenskaber for aktuatorer med CAN SAE J1939

 

Funktion

Beskrivelse


 

Hardware- og softwareadressering

Generering af syv unikke CAN-adresser ved hjælp af én enkel ændring af pin-konfigurationen. Det sikrer hurtig installation og udskiftning, og det er muligt at anvende samme aktuator til flere formål.

Softwaren CAN adressetildeling kan opnås ved hjælp af LINAK serviceværktøjet eller J1939 diagnostik.

 

Dynamisk tilpasning af hastighed

Hastighedsvariation under aktuatorens bevægelse og direkte udlæsning af hastighed på CAN bus-netværket.

 

Blød start og stop

Blød start og stop kan indstilles direkte via en CAN-kommando. Her kan tiden indstilles, så man opnår en mere jævn kørsel og reducerer den mekaniske belastning på udstyret.

 

Bedre kompatibilitet

Et bredt udvalg af faste kommunikationshastigheder ud over Autobaud giver øget kompatibilitet med forskelligt maskineri.

 

 
 
 

Der er mange fordele ved aktuatorer med integreret CAN SAE J1939

  • Styring af aktuatorernes realtidsposition
  • Overvågning af deres statusfeedback, f.eks. hastighed, driftstid, strøm og andre forhold
  • Fuld diagnostik og serviceoversigt med både aktuelle og historiske data
  • Færre komponenter og enkel ledningsføring, nemt at integrere i dit eksisterende system
  • Øget fleksibilitet ved tilpasning af den samme aktuator, så den passer til forskellige applikationer
  • Servicedata giver mulighed for hurtigere fejlfinding og vedligeholdelse
 
 

Vil du vide mere?

Kontakt ikon

Vores team står klar til at hjælpe, hvis du vil vide mere om vores J1939 aktuatorer eller en af de andre interfaces.

Kontakt os

 
 
"Produktprogrammet fra LINAK omfatter CAN SAE J1939, der definerer den åbne standard for netværks- og kommunikationsløsninger til erhvervskøretøjer. CAN bus-protokollen giver en standardiseret og fleksibel kommunikationsopsætning, der kan tilpasses en lang række kundespecifikke applikationer."
Thomas Møller, teknisk salgsingeniør, TECHLINE.
 
 

Understøttende filer til CAN bus:

CAN-bus brugermanual til softwareversion 1
CAN-bus brugermanual til softwareversion 3

En CAN DBC fil (CAN database) er tilgængelig for nemmere opsætning. Den består af en tekstfil, der indeholder information om afkodning af rå CAN bus data til 'fysiske værdier'.

Se her, hvilken CAN bus-version du anvender.

 
 

BusLink

BusLink

Aktuatorer med integreret styring (IC) fra LINAK kan konfigureres via BusLink konfigurationssoftwaren.

Hent en gratis version af den nyeste BusLink software til konfigurering af din aktuator eller udlæsning af servicedata. Basisfunktionerne er beskrevet her, og kommunikationsprotokollerne indeholder derudover en række ekstra funktioner med tilhørende vejledninger.

 

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os