Kontakt os her

CANopen® hjælper med at øge automatiseringen i krævende applikationer

CANopen er ekstraudstyr til LINAK® aktuatorer til at forbedre styringen i automatiske og selvkørende køretøjer. CANopen aktuatorerne er nemme at integrere og konfigurere.

 

Hvad er CANopen?

CANopen er en kommunikationsprotokol på højt niveau, der er baseret på Controller Area Network (CAN)-protokollen. CANopen er en kommunikationsprotokol, der følger CiA 301-standarden. Den anvendes som primær netværksarkitektur i brancher såsom jernbaner, landbrug, lastvogne og busser, marine, maskineri til vejarbejde og industriautomatisering.

Den blev oprindeligt udviklet til bevægelsesorienterede maskinstyringssystemer, såsom håndteringssystemer. I dag bruges den inden for forskellige områder, f.eks. robotteknologi (automatiseret robotteknologi, transportbånd og andre industrielle maskiner), transportindustrien (landbrug, jernbane, trailere, tung last, minedrift, marine) og mange flere.

 

LINAK aktuatorer med integreret CANopen

CANopen er en del af LINAK IC Integrated Controller™-programmet og er en velkendt kommunikationsteknologi, der har været på markedet i årtier. Vores CANopen aktuatorer er primært designet med fokus på industriel automatisering.

Med den hastigt voksende automatiseringstendens stiger efterspørgslen efter CANopen i takt med, at styringsmuligheden øges, hvilket gør CANopen aktuatorer yderst relevante. Med CANopen kan du integrere en aktuator direkte i et eksisterende CANopen netværk uden behov for omformermoduler.

CANopen ikon
 

Vi tilbyder et udvalg af aktuatorer med CANopen interface. Det giver producenterne ekstra fleksibilitet. LA36 og LA37 aktuatorerne til tunge løft fås også i både 24 V og 48 V udgaver, og dermed dækker produktserien endnu bredere.

Desuden er CANopen også velegnet til batteridrevne applikationer.

 

En større grad af fleksibilitet

CANopen er ekstraudstyr til LINAK aktuatorer, der giver en større grad af fleksibilitet – især for softwareingeniører, der skal styre og overvåge forskellige køretøjskomponenter med en enkelt platform.

 

Funktioner og fordele

Ud over absolut positionering kan CANopen aktuatorerne sende feedback om stempelposition, strømforbrug, hastighed og fuld diagnostik. Den leverer også systemidentifikationsdata og strøm ved faktisk kørecyklus. Det giver mulighed for hurtigere fejlfinding.

Aktuatorfunktioner med integreret CANopen

 

Funktion

Beskrivelse


 

Softwareadressering

Den individuelle CAN Node-ID-tildeling kan opnås ved hjælp af LINAK serviceværktøjet.

 

Dynamisk tilpasning af hastighed

Hastighedsvariation i hele aktuatorens bevægelse og direkte udlæsning af positionen på CAN-busnetværket

 

Blød start og stop

Blød start og stop kan indstilles direkte via en CAN-kommando. Her kan tiden indstilles, så man opnår en mere glidende kørsel og reducerer den mekaniske belastning på udstyret.

 

Bedre kompatibilitet

Et bredt udvalg af faste kommunikationshastigheder ud over Autobaud giver øget kompatibilitet med forskelligt maskineri.

 

Nem installation

Det medfølgende elektroniske datablads .eds-fil sikrer en ubesværet opsætning.

 

 
 
 

Der er mange fordele ved LINAK aktuatorer med integreret CANopen

  • Styring af aktuatorernes realtidsposition
  • Overvågning af deres statusfeedback, f.eks. hastighed, driftstid, strøm og andre forhold
  • Fuld diagnostik og serviceoversigt med både aktuelle og historiske data
  • Færre komponenter og enkel ledningsføring, som er let at integrere med dit system
  • Servicedata giver mulighed for hurtigere fejlfinding og vedligeholdelse
 
 

Vil du vide mere?

Kontakt ikon

Vores team står klar til at hjælpe, hvis du vil vide mere om vores CANopen aktuatorer eller en af de andre interfaces.

Kontakt os

 
 
Med en CANopen aktuatorløsning kan vi udlede alle typer data fra systemet, f.eks. om strømforbrug, positionering, hastighed og ydeevne. Det giver meget bedre styringsmuligheder og mulighed for hurtigere fejlretning, så vi kan yde hurtigere service til kunderne.
Kim Andersen, Electrical Design Manager hos Versalift.
 
 

Understøttende litteratur

Hvis du vil vide mere om LINAK aktuatorer og CANopen løsningen, kan du læse mere i vores CANopen datablade og brugermanual eller kontakte os.

CANopen brugermanual softwareversion 1
Elektronisk datablad til CANopen (.eds fil)

 
 

BusLink

BusLink

Aktuatorer med integreret styring (IC) fra LINAK kan konfigureres via BusLink konfigurationssoftwaren.

Hent en gratis version af BusLink software v1.20 til konfigurering af din aktuator eller udlæsning af servicedata. Basisfunktionerne er beskrevet her, og kommunikationsprotokollerne indeholder derudover en række ekstra funktioner med tilhørende vejledninger.

 
Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os