Kontakt os her

Forbedrede aktuatorsystemer med IO-Link® interface

Elektriske lineære aktuatorer spiller allerede en vigtig rolle i industriel automatisering. Med IO-Link interface i din LINAK® aktuator bliver integrationen med eksisterende Fieldbus systemer nu endnu nemmere.

Hvad er IO-Link?

IO-Link er en punkt-til-punkt industriel netværksstandard, der bruges til at forbinde digitale sensorer og aktuatorer til et industrielt fieldbus eller Ethernet. Den bruges med simple tretrådede kabler uden behov for ekstra afskærmning. Tovejskommunikation sikrer hurtig indstilling af parametre og diagnostik, og det både øger effektiviteten og reducerer nedetid for eksempel på automatiserede industrianlæg og pakkemaskiner.

 

LINAK aktuatorer med integreret IO-Link

Hvis du arbejder med fremstilling eller forarbejdning er IO-Link sikkert allerede et af virksomhedens vigtige værktøjer. Det universelle interface er en etableret standard, der er intelligent og brugervenlig. Indtil nu er den dog primært blevet brugt til sensorer og lignende enheder i industriel automatisering.

Det har LINAK sat sig for at lave om på. Vi ønsker at udnytte de mange fordele ved IO-Link inden for nye applikationsområder, blandt andet lineær bevægelse. Derfor har vi udviklet elektriske aktuatorer med IO-Link, der er baseret på den underliggende teknologi - forenklet installation, automatisk indstilling af parametre og udvidet diagnostik.

IO-Link er en del af vores IC Integrated Controller™ -program og med den kendte kommunikationsstandard til industrien kan du bruge lineære aktuatorbevægelse i dit IO-Link-system uden brug af skræddersyet elektronik.

IO-Link logo
 
 

Øget systemeffektivitet på dit maskineri

Mange typer maskiner, f.eks. udstyr til procesindustrien, benytter allerede de mange muligheder, der er tilgængelige med IO-Link. Teknologien anvendes også ret udbredt i maskinværktøj, pakkesystemer og automatiske samleanlæg.

Uanset opsætning og anvendelse anvender den mange sensorer og sikrer et maksimalt produktionsoutput, høj kvalitet og reducerer nedetid. Hvis du indbygger lineære aktuatorer i økosystemet, får du mulighed for at automatisere flere processer, enten for at øge sikkerheden eller for at gøre tingene mere intelligent. Det kan være automatiske portåbnere, løftere, ventiler, remstrammere, bæltejustering - mulighederne er uendelige.

 

Avanceret og samtidig nem at integrere

Den første aktuator med IO-Link er LA25. Det er en kompakt og robust aktuator, der kan håndtere en belastning på op til 2.500 N og hastigheder op til 25 mm/sek. Med IO-Links indbyggede tovejskommunikation kan du styre og justere flere elementer med dine aktuator(er). Eksempelvis:

Kommando

 • Ønsket hastighed (0-100%)
 • Kør ind/ud til angivet position
 • Indstil strømgrænse (A)

Udlæsning af data

 • Position (mm)
 • Aktuelt forbrug (A)
 • Status (kører ud/ind eller fuldt kørt ud/ind)

Egenskaber for aktuatorer med IO-link

 

Funktion

Beskrivelse


 

Plug-and-play

Motoren kan udstyres med en M12-tilslutning til plug and play til IO-Link masteren.

 

Dynamisk tilpasning af hastighed

Hastighedsvariation under aktuatorens bevægelse og direkte udlæsning af feedback.

 

Blød start og stop

Blød start og stop kan indstilles direkte via en IO-Link master. Her kan tiden indstilles, så man opnår en mere jævn kørsel og reducerer den mekaniske belastning på udstyret.

 

Kør til position

Send en kørselskommando, og aktuatoren vil køre til den ønskede position med stor nøjagtighed.

 

Datafeedback i realtid

Udlæsning af data om aktuel position, aktuelt forbrug, aktuel status og fejlmeddelelser.

 

 
 

Der er mange fordele ved LINAK aktuatorer med integreret IO-Link

 • Styring af aktuatorernes realtidsposition
 • Overvågning af deres statusfeedback, f.eks. hastighed, driftstid, strøm og andre forhold
 • Fuld diagnostik og serviceoversigt med både aktuelle og historiske data
 • Færre komponenter og enkel ledningsføring, nemt at integrere i dit eksisterende system
 • Øget fleksibilitet ved tilpasning af den samme aktuator, så den passer til forskellige applikationer
 • Servicedata giver mulighed for hurtigere fejlfinding og vedligeholdelse
 
 

Vil du vide mere?

Kontakt ikon

Vores team står klar til at hjælpe, hvis du vil vide mere om vores IO-Link aktuatorer eller en af de andre interfaces.

Kontakt os

 
 
ifm electronics logo
 
“Jeg har arbejdet med IO-Link komponenter i mange år, og jeg ved, hvor vigtigt det er også at udstyre aktuatorer, ventiler og drev med IO-Link kommunikation. Når jeg taler med OEM-producenter og slutbrugere om automatiseringsløsninger, slutter samtalen altid med det samme spørgsmål: ”Hvad er den nemmeste metode til at overvåge og styre vores automatiseringskomponenter?” LINAK aktuatoren med IO-Link kommunikation er perfekt til de kunder, der ønsker at opbygge en digital fabrik, hvor nedetiden minimeres via betingelsesbaseret vedligeholdelse – på baggrund af data. Maskinkonstruktøren kan tilbyde fjerndiagnostik på komponent-niveau (sensorer eller aktuatorer), når alle komponenter er integreret med IO-Link systemet i den digitale fabrik".
Jens-Christian Præstegaard – salgsingeniør, IFM Electronics
 
 
SICK Sensor Intelligence logo
 
 
"Som pionerer inden for IoT og IO-Link, er SICK bevidste om vigtigheden af at få fysisk bevægelse indarbejdet på IoT-markedet. Derfor hilser vi LINAK velkommen i IO-Link teknologiens verden, og vi er spændte på at se, hvilken effekt deres bevægelsesløsninger kommer til at få på kundernes behov for sensorteknologi. Det er muligt nu at opsætte intelligente sensorer, der øjeblikkeligt detekterer, måler og reagerer på pludselige ændringer. Via IO-Link kommunikation informerer sensorerne LINAK aktuatorerne om at gå til en angivet position ved en bestemt hastighed, og det kan forbedre kundens produktion. Et af vores vigtige mål er at øge kundernes OEE-tal, og vigtige aktører som LINAK kan hjælpe os med at nå målet".
Henrik Bostrup – produktmarkedschef, SICK Denmark
 
 

Understøttende litteratur

Quick start guide
IO-enhedsbeskrivelse af LA25

 
 

BusLink

BusLink

Aktuatorer med integreret styring (IC) fra LINAK kan konfigureres via BusLink konfigurationssoftwaren.

Hent en gratis version af den seneste BusLink software til konfigurering af din aktuator eller udlæsning af servicedata. Basisfunktionerne er beskrevet her, og kommunikationsprotokollerne indeholder derudover en række ekstra funktioner med tilhørende vejledninger.

 

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os