Nyheder 9. august 2016

Maersk går ind for elektriske, højdejusterbare borde på deres nye kontor i Tyskland

Da Maersk i Tyskland flyttede til en ny bygning, besluttede virksomheden sig for, at alle de ansatte skulle have en ergonomisk arbejdsstation, som inkluderede et højde-justerbart bord.

Fotos: Alexander Huber fra Karl Huber Fotodesign. 

"Et moderne kontormiljø i dag er ikke komplet uden et elektrisk, højdejusterbart bord." Thomas Schumacher, Agency Operation Coordinator hos Maersk i Tyskland, er overbevist om, at en højdejusterbar arbejdsstation er en uundværlig kvalitet på nutidens kontor.

Thomas Schumacher assisterede, da det danske fragtfirmas hovedkontor skulle i nye lokaler. Maersk er flyttet til en ny bygning i hjertet af Hafencity, som er Hamborgs hæderkronede forretnings-distrikt. Virksomhedens nye lokaler optager over tre etager af de 4.000 kvadratmeter, som udgør bygningen Ericus Contor. 

Der er mange gode grunde til, hvorfor alle arbejdsstationer er gjort højdejusterbare.

"Selv før vi flyttede, var 40 procent af vores arbejdsstationer justerbare. Vores medarbejdere kom regelmæssigt til os, og spurgte efter muligheden for at få et elektrisk, højdejusterbart bord", fortæller Thomas Schumacher.

Frem til flytningen havde Maersk den samme politik på dette område som mange andre virksomheder i Tyskland: et højdejusterbart bord blev leveret til de medarbejdere, som havde rygproblemer eller på opfordring fra virksomhedens læge. Med flytningen og den nye indretning har Maersk taget en beslutning om at levere alle dens ansatte med en ergonomisk arbejdsstation - herunder et højdejusterbart bord.

En faktor, der uden tvivl bidrog til denne beslutning var, at højdejusterbare borde har været en standardvare i de Skandinaviske arbejds-miljøer gennem mange år. I Danmark alene er 95 procent af alle arbejdspladser udstyret med højdejusterbare arbejdsborde. 

Tysk og dansk funktionelt design

Virksomhedens danske rødder kommer ikke kun til udtryk i form af ergonomi, men også i designet. Der blev lagt vægt på at skabe et let og nutidigt design. Den tyske producent af kontormøbler, WINI, tilbød det rigtige design kombineret med den rigtige teknologi. Maersk valgte WINEA ECO bordsystemet. 

WINI har brugt LINAK teknologi i sine elektriske, justerbare komponenter i mange år. Gennem pålidelig teknologi og den høje kvalitet af løftesøjler, leverer LINAK overbevisende egenskaber såsom PIEZO anti-kollisions mekanismen og ZERO standby. 

I tråd med kundens ønsker er designet diskret og let. Alle borde er hvide, inklusiv bordpladen og rammen. Der bliver tilføjet farve i de mange konference- og mødelokaler. Udover de traditionelle rektangulære borde, har Maersk også integreret de såkaldte DUO arbejdsstationer på deres Hamborg kontor. Disse pladsbesparende DUO arbejdsstationer er især gavnlige i virksomhedens mange mødeområder, som Maersk betragter som en uundværlig del af deres arbejdsmiljø.

"Vores ansatte kan godt lide at bruge vores mødelokaler og vores loungeområder til hurtige samtaler. Disse områder er også ideelle, hvis en ansat har brug for et stilleområde til at koncentrere sig om nye, kreative ideer til et projekt", forklarer Thomas Schumacher.

En værdifuld investering
En virksomhed bør kun overveje at investere i ergonomiske arbejdspladser, hvis de ansatte er villige til at få det meste ud af deres aktive, sunde arbejdsmiljø. Et højdejusterbart bord er kun gavnligt, hvis de ansatte husker at skifte imellem siddende og stående positioner. 

"Mange af vores ansatte er meget villige til at bruge deres højdejusterbare bord aktivt," fortæller Schumacher. 
"Mange ansatte skifter imellem at sidde og stå, mens andre generelt foretrækker at stå op, når de arbejder og sjældent sætter sig ned."

Især mange af vores unge kollegaer betragter et højdejusterbart bord som et uundværligt gode på kontoret. Derudover forventer de unge mennesker at få en ergonomisk korrekt arbejdsplads, så for dem er et højdejusterbart elektrisk bord essentielt.  

Har du spørgsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.