Nyheder 26. marts 2019

Semiautomatisk lugerobot giver et kig ind i landbrugets fremtid

På universitetet i Hohenheim i den tyske by Stuttgart har et hold afgangselever udviklet og bygget en let markrobot, der sandsynligvis vil ændre markedet for landbrugsmaskiner.

Elektricitet er ikke den mest udbredte drivkraft til traditionelt maskineri i landbruget. Men sådan vil det ikke blive ved med at være. Flere videnskabelige projekter, primært i Europa, udforsker i øjeblikket fordelene ved at formindske maskineriet, forøge graden af automatisering og ikke mindst at skifte til elektricitet!

Alt dette satte et hold diplomingeniører fra instituttet for jordbrugsteknik på universitetet i Hohenheim i Tyskland sig for at gøre. De har skabt en lille, men ganske effektiv mobil lugerobot ved navn Phoenix, som kan fjerne ukrudt præcist og omhyggeligt løsne jorden mellem rækker af sarte planter.

LINAK®-aktuatorer justerer hakkejernet
I modsætning til de fleste andre robotter til landbruget, der indgår i udviklingsprojekter, er Phoenix ikke fuldstændig autonom. Selve lugeprocessen er automatisk. Men robotten har brug for en menneskelig operatør til at hjælpe den med at finde rundt på marken. Robotten fjernbetjenes via et følsomt joystick, så operatøren ikke behøver befinde sig lige ved siden af den.

Semiautomatisk lugerobot giver et kig ind i landbrugets fremtid

For nylig interviewede LINAK GmbH diplomingeniør David Reiser, der var med til at udvikle Phoenix.

David Reiser forklarede, hvordan Phoenix opfylder nogle af det moderne landbrugs udfordringer, beskrev nogle af køretøjets egenskaber og funktioner og fortalte, hvorfor teamet valgte LINAK-aktuatorer med integreret styring (IC) til projektet.

 

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan LINAK kan fremme automatisering inden for landbruget er du velkommen til at kontakte os. Hvis du vil vide mere om Phoenix, kandu læse hele interviewet med David Reiser her: "Noget af et syn – Phoenix-robotten med LINAK®-teknologi".

Har du spørgsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.