Kontakt os her
Teknologi & trend

7 nyttige facts om de reelle brugere

Før vi påbegyndte designet af HC40 håndbetjeningen, spurgte vi en stor gruppe brugere af elevationssenge om deres vaner og præferencer. Her i artiklen kan du lære brugerne at kende og læse, hvad vi fandt frem til.

En stor gruppe brugere af elevationssenge

Vi samarbejdede med et designbureau om at lave den mest omfattende brugerundersøgelse nogensinde i forbindelse med design af et nyt produkt fra LINAK. Flere analyser af menneskelig adfærd blev gennemgået, heat maps blev udarbejdet, og en række brugertest blev gennemført. I en omfattende undersøgelse blev 2 grupper med 500 nuværende og interesserede slutbrugere stillet en række spørgsmål omkring alt lige fra indkomst, daglige rutiner og almindelige designpræferencer til forventningerne til deres næste elevationsseng. Resultaterne var: Over 1.500 sider med nyttige tilbagemeldinger.

Med en grundig forståelse af brugernes opfattelse af designet, kunne vi udvikle og designe efter kundernes behov og sørge for at medtage de funktioner og egenskaber, som de efterspurgte. Desuden havde vi mulighed for løbende at tjekke, om vores design faktisk var brugervenligt.

Her får du syv konklusioner, som vi lagde vægt på i processen, og som havde stor betydning i udviklingen af HC40 serien af håndbetjeninger.

Kilder: Christian Jantzen, AAU, Pankseep og Artlinco A/S og LINAK analyse udarbejdet af Artlinco A/S.

 

1. Designet skal passe til brugerens hjem

Forbrugerne ønsker, at håndbetjeningen skal passe diskret ind i indretningen af soveværelset, uden at vække for meget opmærksomhed. Undersøgelsen viste også, at personer i byområder og landområder ikke har samme designpræferencer. De har en klart forskellig opfattelse af, hvad "godt design" er. Derfor ville vi på baggrund af undersøgelsen udvikle forskellige håndbetjeninger, der svarede til forbrugernes præferencer. Det resulterede i to forskellige designudgaver af håndbetjeningen – HC40 TWIST™ og HC40 FRAME™.

Kilde: LINAK brugerundersøgelse udarbejdet af Artlinco A/S.

Brugernes hjem afspejler deres personlige smag, og det skal håndbetjeningen også kunne
 
 

2. Brugerne forventer nye funktioner

Undersøgelsen viste, at de funktioner forbrugerne opfatter som værdifulde, er funktioner, der løser et problem. Med andre ord behøver håndbetjeningen ikke at have en hel masse funktioner - det skal være funktioner, der giver en bedre oplevelse ved brug af sengen. Det understreges yderligere af, at 67 procent af undersøgelsens brugere vægter brugervenlighed højere end mange funktioner.

Mange af brugerne nævnte også et ønske om ikke at have mobiltelefonen med i soveværelset, men at de så mangler en alarmfunktion. Det gav direkte inspiration til funktionen "Lydløs alarm", som er indbygget i håndbetjeningen. Nu kan brugerne blive vækket af massagemotoren - og det vidste de slet ikke, at de havde behov for.

Kilde: LINAK brugerundersøgelse udarbejdet af Artlinco A/S.

 

3. Fokus på brugeroplevelse frem for alt

60 procent af brugerne benytter funktionerne i deres elevationsseng hver dag. På baggrund af den viden bad vi forbrugerne om at evaluere brugervenligheden på forskellige håndbetjeninger. Generelt mente de, at brugervenligheden kunne forbedres markant på alle eksisterende håndbetjeninger. 28 procent af brugerne angav, at håndbetjeninger til elevationssenge generelt slet ikke er brugervenlige.

På den baggrund gik vi i gang med forenkle designet. Der blev lavet 3D-printede modeller af de enkelte designudgaver, som brugerne fik lov at teste. På samme måde fik vi brugerne til at teste, om brugerfladen til Advanced modellerne virkede intuitivt.

I nogle tilfælde fik vi modstridende svarVi fik i nogle tilfælde modstridende svar, men en af de vigtige konklusioner var, at brugervenlighed er afgørende.
 

To meget enkle og samtidig nødvendige konklusioner, der blev brugt som baggrund for designet af HC40 håndbetjeningerne, var:

  • Brugerne foretrækker et klassisk og samtidig markant design. Håndbetjeningen må gerne ligne en håndbetjening.
  • Brugerne foretrækker knapper frem for touch skærm, fordi knapperne er nemmere at betjene i mørket.

Kilde: LINAK brugerundersøgelse udarbejdet af Artlinco A/S.

 
 

4. Mulighed for at personliggøre håndbetjeningen

Forbrugerne ønsker at kunne personliggøre håndbetjeningen. Grunden er enkel: De ønsker at kunne kende forskel på håndbetjeningerne. Håndbetjeningerne kan nemt gemme sig i sengetøjet og blive byttet rundt. Med HC40 serien af håndbetjeninger er der mange muligheder for at gøre den enkelte håndbetjening personlig.

Når du bruger en af vores løsninger, kommer dit brand til at skille sig ud som et mærke, der løser et problem for forbrugeren.

Kilde: LINAK brugerundersøgelse udarbejdet af Artlinco A/S.

Brugerne ønsker at kunne gøre håndbetjeningen genkendelig, f.eks. med en snor i en bestemt farveBrugerne ønsker at kunne gøre håndbetjeningen genkendelig, f.eks. med en snor i en bestemt farve
 
 

De 6 vigtigste valgkriterier ved køb af seng

  #1 Pris
  #2 Komfort
  #3 Design
  #4 Holdbarhed
  #5 Garanti
  #6 Mærke

Kilde: LINAK brugerundersøgelse udarbejdet af Artlinco A/S.

5. Designet har betydning, når brugerne skal købe seng

Et vigtigt led i undersøgelsen var at finde ud af, hvad forbrugerne har af kriterier, når de køber ny seng. Vi har fundet frem til de 6 vigtigste beslutningskriterier. Resultat: Komfort og håndbetjeningens design er vigtige kriterier.

De 6 vigtigste beslutningskriterier handler alle om sengens generelle design - herunder håndbetjeningen. I designet af håndbetjeningen har vi tænkt på både den ergonomiske komfort og på, at håndbetjeningen skal passe perfekt til sengens design og ikke føles fremmed.

Kilde: LINAK brugerundersøgelse udarbejdet af Artlinco A/S.

 
 

6. En enkel håndbetjening - med mange funktioner

En af de største udfordringer i forbindelse med undersøgelsen var en række modstridende svar fra brugerne. De ønskede sig tilsyneladende en enkel håndbetjening, men samtidig mange funktioner. 24,5 procent af brugerne gav faktisk udtryk for, at de ikke mente, at håndbetjeninger til elevationssenge har tilstrækkeligt mange funktioner.

Det siger sig selv, at jo flere funktioner man pakker ind i sengen, desto flere knapper er der brug for på håndbetjeningen. Begge udgaver af HC40 håndbetjeningen har ved første blik et meget enkelt design. Men på HC40 Advanced modellen har vi integreret et display, der giver adgang til flere funktioner uden flere knapper. Med den simple rullemenu er det nemt at finde frem til funktioner og indstillingsmuligheder - og det er muligt at oprette genveje til de mest brugte funktioner for at gøre det endnu nemmere. Den er enkel og stilren - men fyldt med avancerede funktioner.

Kilde: LINAK brugerundersøgelse udarbejdet af Artlinco A/S.

Brugerne ønsker endnu flere funktioner i håndbetjeninger til elevationssenge
 
 

7. Gør fordelene synlige

1 ud af 4 respondenter opdagede yderligere fordele ved elevationssengen efter køb, det vil sige fordele, som ikke blev nævnt i salgssituationen.

Derfor er vi nødt til at fortælle om alle fordelene, når vi fortæller om elevationssenge. Brugerne skal vide, at de nemt kan få glæde af alle fordele og funktioner.

Kilde: LINAK brugerundersøgelse udarbejdet af Artlinco A/S.

Du skal gøre det klart for brugerne, hvilke fordele de får med en elevationsseng.Tydelig kommunikation til brugerne om, hvilke fordele de får med en elevationsseng. Støtter både dit brand og brugerne.
 

Vidste du det?

Forbrugernes kommentarer om håndbetjeninger generelt:

  • Vi har for mange enheder liggende på sengebordet
  • Skal passe til soveværelsets indretning
  • Brugervenligheden kan være bedre
  • Ikke nok funktioner
  • Ønsker at kunne personliggøre håndbetjeningen

Kilde: LINAK brugerundersøgelse udarbejdet af Artlinco A/S.


 

Læs mere om HC40 Standard eller HC40 Advanced modellen på hjemmesiden: Designet med dig i tankerne.

Seks gode grunde til at vælge en elevationsseng play-icon

Hvorfor skal du vælge en elevationsseng?

Filer

HC40 FRAME™

En ny generation af håndbetjeninger til elevationssenge "designet med dig i tankerne". HC40 FRAME™ er designet med en metallic ramme, som adskiller modellen fra HC40 TWIST™.

HC40 TWIST™

En ny generation af håndbetjeninger til elevationssenge "designet med dig i tankerne". Med sit unikke snoede design er HC40 TWIST™ anderledes end de andre HC40 FRAME™ modeller

Bedre komfort

LINAK er specialister i aktuatorsystemer til komfortsenge, der er sikre og pålidelige og fungerer dag ud og dag ind. TWINDRIVE systemet er udviklet specielt til sengeproducenter.

HOMELINE produktoversigt

Se udvalget af HOMELINE systemer og produkter til både justerbare senge og lænestole.

Hvorfor skal du vælge en elevationsseng?

Her kommer de seks vigtigste grunde til at vælge en elevationsseng, uanset hvor gammel du er. Den ekstra fleksibilitet, du får med en elevationsseng, giver en langt bedre komfort i mange situationer.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os