Kontakt os her
Case story

Førerløse traktorer frigør tid hos landmændene

Den hollandske virksomhed Farmertronics har udviklet en selvkørende traktor, der letter arbejdet for nutidens landmænd. De innovative maskiner er fuldt elektriske og udstyret med aktuatorer fra LINAK.

Førerløs traktor fra Farmertronics

Farmertronics blev stiftet i 2012 af Thieu Berkers. Han voksede op på en gård, hvor hans far brugte hest, og senere traktor, til arbejdet, og Thieu synes, qua sin baggrund inden for high-tech, at det næste naturlige skridt indenfor landbruget måtte være en selvkørende traktor.

Han og hans team startede på bar bund, da de udviklede den højteknologiske førerløse traktor ved navn eTrac. Den er både miljøvenlig og frigør tid hos landmændene, som de kan bruge på deres familie eller nye projekter.  

"Inspirationen til eTrac kommer fra min far. Der er en tæt forbindelse til min ungdom og også til fremtiden. Jeg tænkte, at man måtte kunne finde på noget smartere til landbruget end en almindelig traktor," siger Thieu Berkers.

 

Fordelene ved den selvkørende traktor

Den innovative, elektriske eTrac bygger på samme filosofi som en almindelig traktor, men giver landmændene mulighed for at arbejde hjemmefra og samtidig spare penge.

Hver enkelt komponent er nøje undersøgt for at sikre, at traktoren er sikker og kan holde i længden, samtidig med at den er miljøvenlig. Den medfølgende app giver landmændene mulighed for at modtage notifikationer og fastlægge ruten, som eTrac skal følge. Landmændene kan være et andet sted uden at skulle bekymre sig.

eTrac, der kun vejer 1.000 kg, er en letvægtstraktor, der hjælper med at forhindre jordpakning. Den er fuldt elektrisk og praktisk talt vedligeholdelsesfri, og ved at indsamle data og give feedback til landmanden, får landmanden et præcist overblik over høsten. Dette gør traktoren til en endnu mere omkostningseffektiv løsning.

Thieu Berkers tilføjer: "Man sparer personaleudgifter, fordi den er førerløs, og den kan køre døgnet rundt. Landmanden bliver selvfølgelig nødt til at foretage en investering. Men den tjener sig ind i løbet af kun fire år. Det er en anden måde at drive landbrug på. Det foregår mere hjemmefra, da landmanden kan tjekke det hele fra sin smartphone eller tablet."

 

Aktuator med CAN bus interface til løftefunktion

Farmertronics var på udkig efter en løsning til bl.a. at løfte klipperen foran, der nemt kunne tilsluttes og kommunikere med de andre komponenter, så man valgte en elektrisk aktuator med CAN bus interface fra LINAK®. Alle de andre dele på traktoren var allerede tilsluttet gennem CAN bus, hvilket betød, at det var nødvendigt at have en løfteanordning, som også var CAN bus-understøttet. Eftersom det er et netværk i realtid, gør det systemet utrolig fleksibelt, så det nemt kan fjerntilpasses de ændringer, der foretages.

"Jeg valgte LINAK, fordi deres løsning passede rigtig godt til vores system. Og så havde LINAK allerede haft stor succes inden for landbruget. Det er også et spørgsmål om mavefornemmelse. Jeg kan ikke sige præcis, hvad forskellen var, men på et vist tidspunkt gik det op for mig, at det var LINAK, jeg skulle vælge," forklarer Thieu Berkers.

 
 

Planer for fremtiden

Lige som enhver anden traktor består den fremtidssikrede eTrac af en base, hvorpå landbrugsudstyr kan monteres. Farmertronics kommer hele tiden med nye funktioner for at give flere muligheder og gøre traktoren endnu mere driftssikker og præcis. I den digitale verden er der endeløse fremtidsmuligheder. Farmertronics vil lægge ud med at lave en sprøjte, tilføje 3D-sensorer og udvikle en såmaskine.

Du kan læse mere om Farmtronics på www.farmertronics.com

Intelligent bevægelse med lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Intelligent bevægelse med lineære aktuatorer

Feedbackoutput fra lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Feedbackoutput fra lineære aktuatorer

Konfigurationssoftware til lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Konfigurationssoftware til lineære aktuatorer

Filer

CANopen brugsvejledning

Brugsvejledningen beskriver mulighederne med LINAK TECHLINE® CANopen komponenterne og kravene til styring. Den indeholder en beskrivelse af den anvendte teknologi, specifikation af miljødata og en funktionsbeskrivelse.

Tendenser i fremtidens landbrugsmaskiner

Elektriske lineære aktuatorer spiller en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens landbrugsmaskiner. Læs mere i vores rapport om tendenser i udvikling af landbrugsmaskiner og elektriske løsninger til landbruget.

TECHLINE produktoversigt

Se det store sortiment af kraftige og robuste TECHLINE produkter. Bygget til at holde, til hårdt arbejde og til krævende omgivelser.

Brochure om testmetoder hos LINAK

De enkelte komponenter i en aktuator gennemgår en række omfattende tests på LINAKs testcenter. Læs mere i brochuren.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os