Kontakt os her
Case story

Neoditech har udviklet en ergonomisk samlearm

Den franske virksomhed Neoditech fremstiller bevægelige industrirobotter til værksteder og produktionsvirksomheder. Ergonomien er et vigtigt element i deres produkter, og for en af virksomhedens kunder har en skræddersyet løsning gjort det umulige muligt.

Neoditech har udviklet en ergonomisk arbejdsstation

"Vores største udfordring var håndtering af kabinettet. Det vejer over 80 kg, og det var vanskeligt at integrere de forskellige komponenter". Sébastien Gord er salgschef hos Tôle & Design, og han fandt en løsning på smertebarnet hos Neoditech – en fransk virksomhed, der er specialister i ergonomiske bevægelsesløsninger til industrivirksomheder. "Med ERGO360 samlerobotten kan vi nu tilpasse arbejdshøjden ved samlearbejdet, og få kabinettet på og af pallerne helt uden problemer".

Alle, der arbejder på et værksted eller i produktionen, har fokus på ergonomi. Det kræver en bevægelig krop, når en skrue skal placeres præcist eller forskellige komponenter samles. Hvis man har mulighed for at justere arbejdsstationen, kan man altid opnå den rette arbejdsstilling, behageligt og ergonomisk.

Men ofte er det kun højden, der kan indstilles. Den franske virksomhed Neoditech er gået skridtet videre og har udviklet en multifunktionel støttearm. Den kan ikke kun justeres i højden - den kan også roteres i alle retninger. Den styres med tre elektriske aktuatorer fra LINAK®, og det giver de nødvendige indstillingsmuligheder.

Ergonomien er vigtig
Det høje antal af muskel- og ledsygdomme viser tydeligt, hvor vigtigt det er i industrien at have arbejdsstationer, der er indrettet optimalt ud fra et ergonomisk synspunkt. Antallet af sygedage stiger med medarbejdernes alder. Forkerte arbejdsstillinger kan for eksempel belaste ryggen. 

Neoditech har udviklet en ergonomisk arbejdsstation

Med andre ord; hvis du skal tilpasse din krop efter arbejdet og ikke omvendt, får du helbredsproblemer før eller siden. Omvendt; hvis du har en arbejdsstation, der tilpasser sig efter kroppen, bliver arbejdsstillingen både sundere, mere behagelig og mere effektiv.

Det er udgangspunktet for Neoditechs udviklingsarbejde, og de tilbyder produkter, der sikrer korrekte arbejdsstillinger i værksteder og i produktionen.

"Vores samlerobot ERGO360 kan løfte arbejdsemner, der vejer helt op til 200 kg," forklarer Sebastien Guegan. Han er produktchef hos Neoditech. "For at kunne levere så kraftig en løsning er det nødvendigt med kraftige aktuatorer, der giver en præcis og samtidig helt jævn bevægelse."

 

For Neoditech var hydrauliske eller pneumatiske løsninger ude af billedet. Enkel integration og ingen lækagerisiko var blandt fordelene ved de elektriske aktuatorer. Præcision i indstillingen var også afgørende. Og med aktuatorens integrerede styring og sensorer er det meget enkelt at tilslutte samlerobottens styresystem. 

LINAK tilbød de rette produkter
LINAK® LA36 aktuatoren fås i flere udgaver. Indstillingen kan foretages med en løftekraft på op til 10.000 N. Derudover lagde Neoditech vægt på den bløde start, som forhindrer, at arbejdsstationen bevæger sig under håndtering af selv meget tunge emner og samtidig beskytter hele konstruktionen. Med håndbetjeningen er det muligt at gemme forskellige indstillinger for op til fem operatører. Hver operatør kan gemme op til tre indstillinger.

Ifølge Guegan fik Neoditech idéen til en ergonomisk samlerobot for adskillige år siden.

"Fokus på ergonomiske arbejdsstationer er øget de seneste to år. I dag er virksomhederne bevidste om, at de kan arbejde mere effektivt og dermed også omkostningseffektivt med de rette ergonomiske arbejdsstationer," siger han.

Neoditech har udviklet en ergonomisk arbejdsstation
 

Samlerobotten har endnu en vigtig fordel. Tidligere skulle de fleste opgaver udføres af to medarbejdere. Med de multifunktionelle indstillingsmuligheder kan mange opgaver nu løses af en enkelt medarbejder med ERGO360 samlerobotten.

Der var flere grunde til, at valget faldt på aktuatorer fra LINAK. Ud over den integrerede styring, aktuatorernes store løftekraft og driftssikkerheden var det også en vigtig parameter for Neoditech at have en lokal kontaktperson. 

Mere end en leverandør
Danske LINAK® er repræsenteret på verdensplan og beskæftiger over 2.300 medarbejdere. Med 30 datterselskaber overalt i verden er LINAK altid tæt på kunden.

"Vi sælger ikke bare en komponent. Vi leverer kompetent rådgivning og indgår i partnerskab med kunden," forklarer Oliver Laonet, der er salgsingeniør hos LINAK France. "Målet er at støtte kunderne, så de kan lancere markedets bedste applikationer".

6 gode tips fra LINAK til bedre ergonomi i arbejdsdagen play-icon

6 gode tips fra LINAK til bedre ergonomi i arbejdsdagen

Filer

Fokus på industriel automatisering

Brochuren beskriver forskellige muligheder for at udnytte aktuatorsystemer til at øge produktiviteten i industriel automatisering.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os