Nyheder 24. januar 2019

Intelligent justering af stiger på byggemaskiner sikrer en bedre ergonomi

Med relativt enkle tiltag er det muligt at forbedre ergonomien ved betjening af store byggemaskiner væsentligt. Elektriske aktuatorer monteret på stigen har vist sig at være særdeles effektive - til mange andre formål end ind- og udstigning af køretøjet.

Den moderne byggeindustri har mange udfordringer. Den gennemsnitlige risiko for muskel- og knoglesygdomme ligger højere i byggeriet end i samtlige andre brancher. Bedre ergonomi kan bidrage til at løse udfordringerne. Til det formål kan LINAK aktuatorer indgå i elektriske, justerbare systemer til ind- og udstigning. 

Selvom omkring 90% af alle mindre byggevirksomheder i USA har en sikkerhedspolitik, er det kun en tredjedel, der har et ergonomiprogram. Sammenholdt med et anslået årligt løntab på 46 millioner USD i private byggevirksomheder i USA skaber det et godt udgangspunkt for investeringer i ergonomiløsninger.

Sikker og ergonomisk ind- og udstigning af førerhuset med justerbare stiger
Justerbare stiger - eller andre typer elektriske, optrækkelige adgangssystemer - sørger for en sikker op- og nedtrækning, så stigen kan komme tættere på jorden. For maskinoperatøren giver det en mere sikker og ergonomisk ind- og udstigning af førerhuset med synlige og vinklede trappetrin. Det beskytter ligeledes førerens knæ mod overbelastning, fordi første trin er tættere på jorden.

Intelligent justering af stiger på byggemaskiner sikrer en bedre ergonomi.
 

Med bedre ergonomi er der også god sandsynlighed for at nedbringe antallet af mistede arbejdsdage på grund af muskel- og knoglesygdomme. Alene i Storbritannien står den type sygdomme for 6,6 millioner arbejdsdage om året, og i alt 469.000 arbejdstagere lider af kort- eller langvarige muskel- og knoglesygdomme. 

Et system med mange fordele
For entreprenøren er der også en række andre fordele ved et elektrisk, optrækkeligt adgangssystem. Stigen kan justeres med batteridrevne aktuatorer, så man ikke længere er afhængig af hydrauliksystemet, og stigesystemet kan betjenes, selvom motoren ikke kører. Det kræver kun strøm på batteriet og en fjernbetjening. 

Derudover tjener systemet også som ekstra sikring mod tyveri og hærværk, da det er svært at komme ind i et højt førerhus, når stigen er trukket op. I henhold til ISO 2867:2011 skal stigen være aktiveret og fuldt udtrukket for at give adgang til førerhuset.

Ergonomien er vigtig - også inden for byggeriet! 

Du kan finde flere oplysninger om LINAKs løsninger til byggemaskiner på vores hjemmeside. Du er også meget velkommen til at kontakte os. 

 

Har du spørgsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.