Nyheder 16. september 2019

Test af tæthedsgrad på industrielle aktuatorer

På LINAK® Test Centre bliver elektriske aktuatorer til anvendelse i industrien testet – ofte under ekstreme forhold. Nogle af testene har til formål at teste tæthedsgraden, også kaldet IP-klasse. Støv, fugt og vand er faktorer, der ofte indgår i aktuatorens arbejdsomgivelser, og aktuatorerne skal køre upåvirket og med fuld ydeevne under de forskellige forhold.

Hos LINAK® gennemfører vi en af markedets mest omfattende testrutiner. På testcentret ved vores hovedsæde i Danmark bliver alle aktuatorer testet, og vores aktuatorer til anvendelse i industrien gennemgår de mest omfattende testrutiner.


Test af tæthedsgrad på industrielle aktuatorer
Nogle industrimiljøer er meget støvfyldte, og andre præget af vand og fugt. I den type miljøer skal industrianlæggene rengøres, ofte med højtryksspuling, og det resulterer i høje krav til de elektriske aktuatorer, der er indbygget i industrianlæggene som justerings- og bevægelsesløsning. Derfor tester LINAK alle aktuatorprodukter grundigt for tæthed - både for væske og partikler.

Industrielle aktuatorer fra LINAK gennemgår en krævende vandsprøjtningstest, hvor aktuatorerne skylles med 100 liter vand i minuttet i tre minutter, efterfulgt af en IP69K-test ved højt tryk og høj temperatur – 14-16 liter vand i minuttet ved et tryk på 100 bar og 80 °C. Nogle af de industrielle aktuatorer fra LINAK bliver også testet for støvindtrængning og er ATEX/IECEx-godkendt.

Derfor er LINAK aktuatorer pålidelige

LINAK Actuator Academy Logo Lær mere om aktuatorer med vores Actuator Academy™

 

Derfor er tæthedsgraden vigtig for dig
Støv, kemikalier, fugt og vand er skadelige stoffer, der kan beskadige maskinanlæg og elektronik, der anvendes i industrien. Elektriske aktuatorer er ingen undtagelse, og det kan være bekosteligt og farligt ikke at have den korrekte tæthedsgrad.

Højtryksrensning af gødningsspredere
Efter en lang arbejdsdag i marken skal landbrugsmaskiner typisk vaskes. Snavs og mudder kan sidde alle steder, og på gødningssprederne er snavset blandet med gødningsrester. Det kræver højtryksrensning, og det er ensbetydende med spuling ved højt tryk og måske høje temperaturer.

De aktuatorer, der sørger for præcisionsindstilling af maskinen, skal kunne tåle både arbejdet i marken og den efterfølgende rengøring. Derfor bliver alle industrielle aktuatorer fra LINAK testet efter kravene til IP-klasse IP69K.

Test af tæthedsgrad på industrielle aktuatorer - gødningsspredere
 
Test af tæthedsgrad på industrielle aktuatorer - kornhåndteringssiloer

Ved kornhåndtering er fokus på IP-klasse afgørende
Sikkerheden prioriteres højt for medarbejdere, der arbejder i nærheden af kornhåndteringsanlæggene. Det er typisk meget støvfyldte miljøer, og kombinationen af tæt kornstøv og gnister fra en kortslutning kan føre til antænding eller farlige eksplosioner.

Nogle industrielle aktuatorer fra LINAK er godkendt i henhold til ATEX/IECEx netop med henblik på at øge sikkerheden i kornhåndteringsanlæggene.

 

Til andre støvfyldte miljøer skal de industrielle aktuatorer opfylde kravene til IP6X-klassificeringen. Det kræver test i støvkabinet i to timer, hvor vacuumpumpen forsøger at trække luft og støv ind i aktuatorhuset.

Ventilautomatisering til udendørs spildevandsanlæg
De systemer, der styrer processerne i moderne spildevandsanlæg, er ofte forsynet med automatisk ventilregulering styret af elektriske aktuatorer. I de indledende trin er aktuatorerne placeret i udendørs og fugtige områder. Skiftende vejrforhold og temperaturer stiller høje krav til udstyret.

Aktuatorer til spildevandsanlæg gennemgår vandoversprøjtningstest for at sikre godkendelse til IPX6-klassificeringen.

Test af tæthedsgrad på industrielle aktuatorer - ventilautomatisering
 

Har du spørgsmål om elektrisk aktuatorteknologi?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.