Kontakt os her
Case story

Elektriske justeringsløsninger i klasseværelser

Det er måske længe siden, du har gået i skole, men den støvede duft af tavlesvampen sidder stadig prentet i hukommelsen. I dag er tavlerne i klasseværelset noget helt andet - de skal for eksempel ikke længere tørres af med en svamp. Virksomheden Remonta fremstiller klassiske skoletavler men leverer også systemer, hvor der ikke er brug for en svamp. I dag sælges tavler i stigende grad sammen med displays og whiteboards.

Moderne displaystander i et klasseværelse. Elektrisk højdejustering - bedre synlighed for eleverne og bedre ergonomi for læreren.

Remonta leverer monteringssystemer med integreret elektrisk højdejusteringsfunktion fra LINAK®. Driftsdirektør Holger Rödig har gode grunde til at indgå i samarbejdet: "LINAK er markedsleder og tilbyder et sortiment af højkvalitetsprodukter. Deres produkter bliver bare ved med at køre. Vi har ikke oplevet problemer indtil nu. Gennem alle årene har vi kun skulle udskifte noget af udstyret to gange."

Remonta oplever en stigende efterspørgsel efter elektrisk højdejustering. I flere og flere udbud er det et krav i specifikationerne. "Vi leverer selvfølgelig stadig mekaniske systemer, men elektrisk højdejustering er i stigende grad populært," siger vicedirektør Marc Nies.

Populariteten giver god mening, da en skoletavle med mekanisk indstilling altid kræver en modvægt. De elektriske systemer er meget nemmere at transportere. Teknikere, der skal sætte en klassisk tavle op på 2. sal på en skole, bærer en tung vægt.

Elektrisk justerbare standere til skærme kombineret med whiteboards. Fremstillet af Remonta - løftesystem fra LINAK.
 

Et elektrisk system vejer langt mindre og består af færre komponenter, hvilket gør teknikerne glade. Hvad angår forsendelse er det også mere enkelt samt billigere på grund af vægten og de mindre antal dele.

Med Plug & Play er løsningen nem at installere. Elektriske tavlesystemer justeres muligvis lidt langsommere end de mekaniske systemer, men de intelligente funktioner har andre fordele. Tavlen kan styres med en app tilsluttet via Bluetooth®, og læreren behøver slet ikke, at gå op til tavlen længere for at indstille den. Det er muligt at få en håndbetjening, som fungerer på samme måde som appen.

Lang justeringslængde er en vigtig fordel ved de LINAK produkter, der indgår i løsningen. De små børn skal også nemt kunne nå tavlen. DL12XL med lang slaglængde er ideel til formålet. PIEZO  anti-kollision står for sikkerheden. Hvis tavlen rammer en forhindring, udsendes en elektrisk impuls, så systemet standser bevægelsen og kører lidt tilbage - væk fra forhindringen.

Tredelt LINAK løftesøjle til tunge displays og skærmstandere.
 

Hvis tavlesystemet er for tungt, leverer Remonta ganske simpelt et system med tre løftesøjler, så man sikrer fuld funktionalitet med lang driftstid. Systemet med en enkelt DL2 løftesøjle er også ekstremt stabilt og elegant. Virksomheden med hovedkontor i Siegen tilbyder løsningen som vægmonteret, fritstående eller mobil på hjul.

Én søjle kan løfte og sænke op til 250 kg. På den måde er det muligt at installere selv de tungeste displays med sidepaneler og andet tilbehør. Integreret styring står for sikkerheden.

I et skolemiljø skal tingene være enkle… Alt kan ske i en skoleklasse, og jo færre elementer, der er at gemme væk, desto bedre,” griner Holger Rödig.

Justerbar stander til skærm med en enkelt, robust og elegant LINAK DL2 elektrisk løftesøjle.
 

Det er ikke kun sikkerhed og stabilitet, der er vigtigt for Remonta. Designet skal også være i orden. Virksomheden er en af de få, der tilpasser pladen til displayets størrelse, så man opnår lige linjer og minimale dimensioner.

Dette kan lade sig gøre, dels fordi alle plader produceres internt, men også fordi Remonta har et utal af tilslutningselementer. Det vil sige, at alle rammestørrelser og kundespecifikke krav kan opfyldes. Ud over pladen køber Remonta de øvrige produkter eksternt. Grunden er indlysende - displaymarkedet er i konstant udvikling. Derfor har den ejerledede virksomhed stærke samarbejdspartnere.

Stort, højdejusterbart display i møde- eller konferencelokale. Justeret med LINAK elektriske aktuatorer.
 

Alle pladesystemer skal kontrolleres på produktionsstedet af TÜV, der er en tysk forening for teknisk inspektion. Godkendelsen giver et certifikat, der viser, at produktet lever op til de krav, TÜV stiller til kvalitet og sikkerhed. Typetest for designet skal bestås. Til det formål har virksomheden ansat to medarbejdere, der udelukkende arbejder med TÜV og gennemfører vedligeholdelsesarbejde på systemerne. 

 
LINAK er markedsleder og tilbyder både et bredt sortiment og produkter af høj kvalitet. Deres produkter bliver bare ved med at køre
Holger Rödig, driftschef hos Remonta
 

Bluetooth® term og logo er registerede varemærker ejet af Bluetooth SIG, Inc. og enhver brug heraf af LINAK® sker på baggrund af en licens.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.