Kontakt os her
Teknologi & trend

Top tre takeaways fra NeoCon

NeoCon har altid fokus på fremtiden, men det ser ud til, at fremtiden for kontormøbler og design bygger på, hvad der er sket i fortiden. Navnlig i den nærmeste fortid. Vi ved alle, at kontorverdenen er blevet opbrudt af covid-19 i løbet af de seneste 18 måneder, og det har ændret den måde, vi ser kontoret på i dag og i fremtiden. Men der er mange andre faktorer, vi kan se, har haft en enorm indvirkning på, hvilken retning arbejdspladsen går i øjeblikket. Her er de tre vigtigste takeaways fra NeoCon.

Hybride arbejdsmodeller er stadig i gang med at blive defineret

Der var ikke særlig mange showrooms, der ikke havde løsninger til hjemmearbejdspladser indbygget i deres kampagner og udstillinger. Lige fra multifunktionelle møbler til farver og elementer, der passer bedre ind i den private bolig, viste, at branchen investerede stort i dette forretningsområde. Men hvad man også kunne se var, at der ikke var nogen, der præcist vidste, hvordan den hybride arbejdsmodel ville komme til at se ud. Ikke alle virksomheder vil have de samme politikker og opnå de samme fordele. Derudover er der mange virksomheder, der taler om nedskæringer, hvilket vil ændre deres kontormiljøer fuldstændigt. Alle disse kendte og ukendte faktorer har fået hele branchen til at tænke: 'Hvad bliver så det næste?'. Men det er måske ikke en dårlig ting. Det åbner nemlig op for kreativ tænkning og innovation. Det giver flere muligheder for at bringe unikke designs og idéer i spil både i den private bolig og på kontoret.

 
 

Hvordan vil medarbejdere være i kontakt med hinanden?

Vi bliver måske lidt mindre virtuelle i fremtiden end under pandemien, men det vil stadig være en stor del af, hvordan vi er i kontakt med hinanden i fremtiden. Nogle arbejdsmiljøer vil skifte til at fungere mere som knudepunkter for medarbejdere, eftersom mange stadig arbejder hjemmefra. Dette tema kunne også ses på NeoCon. Virksomhederne fremhævede måder, hvorpå de kunne få medarbejderne til at være i kontakt med hinanden via møder og samarbejdsrum og integrere det virtuelle med personlige kompetencer. Kontakten til kunderne er vigtig, men det kan være lige så vigtigt at skabe kontakt til dine egne kolleger og medarbejdere i det store hele. Det vil være vigtigt for produktiviteten, moralen, arbejdsglæden og endda rekrutteringen, at vi anvender ny teknologi og investerer i produkter, der fremmer et samarbejdende og forbundet arbejdsmiljø. At holde kontakten kan være nøglen til succes for erhvervslivet.

 
 

Bæredygtighed får den opmærksomhed, det fortjener

Da medarbejderne og virksomhederne i pandemiens start brugte tid på at reflektere over, hvad der var vigtigst, var der én ting, som blev ved med at komme op: Bæredygtighed. Det fremgik tydeligt af ThinkLabs Survey of the Design Industry fra 2020, som viste, at 47 % af designkunderne regner produkter, der bidrager til LEED eller Well, for mere værdifulde. Bæredygtighed var meget synligt under hele NeoCon, faktisk så meget at et helt showroom var dedikeret hertil af Metropolis Magazine. Rummet blev kaldt Sustainability Lab, og der fortalte flere forskellige virksomheder, hvad de gjorde, eller hvad de tilbød for at understøtte en mere bæredygtig fremtid.

 

Der er også en række usagte tendenser, som synes at opbygge momentum, f.eks. farvetendenser. Hvor branchen før i tiden fokuserede på en ny farve hvert år, er der tendens til bremse denne udvikling og mindske den indvirkning, det har på miljøet. Når alle vil have de nyeste farver i deres produkter, skaber det ofte spild, når de gamle farver og produkter udgår af sortimentet.

Næste NeoCon afholdes allerede om otte måneder, så det varer ikke længe, før vi får at se, hvilke nye tiltag der kommer fra branchen. En ting, vi ved, er, at der sker mange ting inden for kontorsegmentet, og der er helt sikkert nogle innovative og kreative designs, der flytter os i nye og spændende retninger.

 

Vi står bag dig

Med LINAK som partner får du support i verdensklasse og branchens bedste kvalitet. Med 30 lokale salgskontorer har vi et indgående kendskab til markedet, hvor du er. Med vores ekspertise og globale erfaring kan vi hjælpe dig med at gøre din virksomhed konkurrencedygtig. Kontakt os her.

 

Besøg vores NeoCon showroom virtuelt

Du kan besøge vores LINAK showroom på NeoCon, uanset hvor du er. Klik herunder for at tage et kig rundt.

 
 

Fakta om NeoCon

NeoCon er verdens førende platform og en af årets vigtigste udstillinger globalt for industrielt design, som finder stedet på MART i Chicago, Illinois.

Hvor kommer navnet NeoCon fra? Du bliver måske overrasket. Det er over 50 år siden, at den årlige begivenhed startede som National Exposition of Contract Interior Furnishings. Men NeoCon lyder bedre.

På NeoCon finder du LINAK på stand 10-100, hvor du kan opleve nogle af de mange måder, LINAK kan revolutionere din arbejdsplads på med vores avancerede løsninger – med unikke teknologier og løsninger, der er på forkant med design af lineære aktuatorer. Uanset om din virksomhed skal indrette mødelokaler med standere til skærme eller almindelige kontorer med justerbare rumdelere, har LINAK et bredt udvalg af løftesøjler, styrings- og betjeningsenheder og digitale integrationsløsninger, som kan bringe bevægelse ind overalt i kontormiljøet.

 
 

 
Kontorfolk, der står og sidder ved ergonomiske hæve-/sænkeborde i et moderne kontormiljø

Kontorer ændrer sig, men kontorborde er her for at blive
Hvis du spørger forskellige mennesker, hvad de mener, hører til på et kontor, vil de fleste nok svare: Et kontorbord. Det er faktisk overraskende, at mange fremtidsforskere betragter kontorbordet som en "uddøende race". For dem ser fremtidens arbejdsscene anderledes ud: At sidde på sofaen, snakke med kolleger i en stol fra en skilift, der er placeret midt i et mødelokale, og brainstorme på nye kreative idéer under en gåtur gennem Zen haven, der er blevet plantet ved siden af virksomhedens bygning. Fagre nye verden. Hvem ville ikke gerne arbejde på denne måde?
Læs mere...

 

 
Kontormedarbejder, der sidder og står ved et kontorbord. DL1: det revolutionerende "elektriske ben" til borde, opfundet af LINAK.

Historien bag hæve-/sænkebordet
Fra at overraske industrien i 1990'erne til at starte en global trend - her er, hvordan vi hjalp med at ændre kontorlandskabet. LINAK var de første på markedet med det revolutionerende koncept med elektriske hæve-/sænkeborde: I dag har LINAK leveret over 10 millioner elektriske bordsystemer og er stadig brancheførende og sætter nye standarder for innovation, kvalitet og design. Vi viser vejen. Se hvordan - og hvorfor - LINAK er synonymt med hæve-/sænkeborde.
Læs mere...

 

 
Husk at få den gode ergonomi med hjem fra kontoret!

Husk at få den gode ergonomi med hjem fra kontoret!
I den nye virkelighed har mange af os udskiftet kontoret på arbejdspladsen med spisebordet eller en anden hjemmearbejdsplads. Og selvom vi så småt er vendt tilbage til arbejdspladserne igen, så er der ikke tvivl om, at hjemmearbejde også er kommet for at blive. Doktor Mark Benden og Martha Parker fra Texas A&M University Ergo Center har en lang række gode tips til, hvordan du indretter dig godt og løser udfordringerne, når du arbejder hjemmefra - nu og i fremtiden.
Læs mere...

 

Se videoen om DL PLUS designet af løftesøjler play-icon

DL PLUS™ løftesøjler - designet til at inspirere

play-icon

DPG bordbetjeninger – designet til at skabe adfærd

Filer

MOVE – Derfor gør hæve-/sænkeborde arbejdsdagen mere effektiv

Opnå et lavere sygefravær, og indret et moderne kontormiljø med elektriske hæve-/sænkeborde. En lønsom investering for både arbejdsgiver og medarbejdere.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os