Kontakt os her
Case story

Løsning til to produktionsprocesser

Én ting stod klart, da Schneider Electric tog kontakt til firmaet Krikke de Wit Technische Tiloplossingen fra Holland. Den fysiske belastning skulle reduceres drastisk for de medarbejdere, der stod i produktionslinjen for hhv. serverkabinetter og store stål skabe til computeropdateringer. Løsningen, de kom op med, var et samlebord, der kunne justeres og tiltes. Det viste sig, at bordet ikke kun gavnede selve produktionen, men også havde stor betydning i forhold til den overbelastning, de ansatte tidligere havde oplevet.

Three LA36 actuators used to adjust and tilt the assembly table

‘Schneider Electric har flere datterselskaber over hele verden, hvor disse skabe samles. Hvert datterselskab har en løsning på problemet i henhold til vanlig, lokal praksis. Det hollandske datterselskab har taget det største skridt i denne henseende',  siger Geert Krikke, direktør hos Krikke De Wit Technische Tiloplossingen.

‘Udover at undgå den fysiske belastning, integrerede de også en timer. Det betyder, at bordet ikke kan tiltes for mange gange inden for en vis tidsramme. Det regulerer de ansattes arbejdshastighed, og nogle gange sænkes de også i deres arbejde. Når hastigheden sænkes, sænkes samtidig den fysiske belastning, og det har vist sig at have en positiv indvirkning på produktkvaliteten', fortsætter hanSamlebordet kan justeres og tiltes ved hjælp af LA36 aktuatorer. Disse styres af en PLC. 

The server rack held in upright positionSikkerhed i driften
Det kommer ikke som en overraskelse, at de ansatte hos Schneider Electric også blev tilgodeset på andre områder. 
Udover den oplagte CE certificering, var der også flere andre sikkerhedsaspekter, der blev overvejet. Eksempelvis kan systemet aflæse, hvilken type af serverkabinet, der arbejdes på, og stopper automatisk tilt funktionen, hvis placeringen af fastholdelsesklemmer ikke stemmer overens med dimensionen på skabet. På den måde kan ulykker undgås. 

Der er selvfølgelig også andre risici. LA36 aktuatorerne har stor kraft, og skal håndteres på en meget velovervejet måde. Derfor er styringen også placeret længere væk fra samlebordet end en armslængde. Tiltfunktionen skal desuden aktiveres med brug af to hænder, og der er en gennemgribende træning inden brug. 

Smarte muligheder
Styring via PLC betyder, at der er forskellige muligheder tilgængelige udover sikkerhedsegenskaberne: 

The PLC control system compatible with the LINAK actuators

  • Indstilling af arbejdshøjde 
  • Aflæsning: Hvilken model skal samles 
  • Nedtælling til næste til samt nulstilling.
  • Tilt højde og "sikkert at tilte" afbildning 
  • Nødstop 
  • Fejl diagnosering 

Styring og implementering
En af grundene til at vælge LINAK som systemleverandør er kompatibiliteten mellem LA36 og PLC styresystemet. Derudover kan aktuatorerne køre parallelt og de har den nødvendige kraft. Dette kommer til gavn i forbindelse med justeringen og tiltfunktionen.

'Vores valg baserede sig på følgende egenskaber; kompakt installering, simpel PLC styring, nem synkronisering samt en god pris sammenlignet med andre løsninger', forklarer Geert Krikke.   

Det praktiske samlebord, også kaldet N111, har vist sig at være en holdbar løsning, som lever op til både krav og forespørgsel. Siden introduktionen af N111 har de ansatte hos Schneider Electric i Helmond arbejdet i den korrekte arbejdshøjde, i det korrekte tempo i et automatiseret miljø, der er så sikkert som muligt. 

Læs mere om vores syn på ergonomi i produktionen.Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os