Teknologi & trend

Automatisering er fremtiden inden for materialehåndtering

Mobile robotter løser allerede mange rutineopgaver og fysisk belastende opgaver i produktionsvirksomhederne. De bruges også til at håndtere utallige forskellige materialer i moderne lagersystemer. AGV'er og mobile robotter er en vigtig del af den næste industrirevolution, og de kan sikre en bedre ergonomi og højere sikkerhed og effektivitet i mange virksomheder.

Se vores egen AGV i aktion her

 

Det bliver sværere og sværere at finde medarbejdere, der vil påtage sig hårdt manuelt og fysisk belastende arbejde. Parallelt med et generelt mål om at optimere lagerpladsen, gøre produktionsprocesserne fleksible og udnytte medarbejderne bedre, ønsker virksomhederne globalt også at automatisere arbejdsprocesserne, øge effektiviteten og spare omkostninger generelt.

Det er en tydelig og global tendens, og en af de løsninger, der kan hjælpe med at indfri alle målene, er at øge brugen af AGV'er og automatiske mobile robotter. De intelligente maskiner kommer til at håndtere mange forskellige materialer i industriproduktionen, og de kan bidrage til en mere effektiv lagerstyring næste alle steder. Ifølge det britiske forskningsinstitut "Interact Analysis" vil markedet for mobile robotter nå en tocifret vækstrate i perioden 2017-2022 og have en værdi på 7 mia. USD i 2022.

Platforme med lastdækfunktion er mest populære
Når man kigger nærmere på markedet lige nu, ser man, at AGV'er og mobile robotter med lastdæk er mest udbredt. De typiske opgaver er forflytning for eksempel af paller eller hylder fra A til B. Transport af paller kræver en robust lodret løfteanordning, og på det område har LINAK® mange års erfaring.

Præcision og driftsikkerhed er altafgørende
For at opfylde brugernes krav er det nødvendigt at tilbyde præcis og driftsikker materialehåndtering – både til industriproduktion og logistik. Ifølge Heiko Kleineder, der er Business Development Manager hos LINAK®, er vores aktuatorer det perfekte valg til mobile robotter.

“Præcision og driftssikkerhed opfatter vi som synonym med elektriske lineære aktuatorer fra LINAK®, som vi har benyttet i flere årtier. Automatiske robotter og AGV'er baseret på vores elektriske bevægelsesløsninger skal være både præcise og driftssikre, hvis de skal skabe værdi for kunden,” forklarer han og fortsætter:

“Når aktuatorerne er udstyret med CANopen interface og mulighed for feedback, er de også meget nemme at integrere i designet af moderne mobile robotter. Vores vedligeholdelsesfrie aktuatorer med lang levetid sikrer præcis den høje driftsikkerhed, som de dygtige OEM-producenter kræver. Vi er vant til at udvikle fleksible løsninger til kunderne, og vi samarbejder ofte med OEM-producenterne for at nå frem til det ønskede resultat. Derfor ved vi det!”.

Hvis du vil vide mere om, hvordan elektriske aktuatorer kan understøtte applikationer til AGV'er og automatiske robotter, er du velkommen til at kontakte os.

 

 
Logo til Actuator Academy om aktuatorteknologi

Actuator Academy™
Lær mere om, hvorfor aktuatorer er den ideelle løsning til industrimaskiner, og bliv ekspert i teknologien bag.

Velkommen til LINAK Actuator Academy™

 

 

LINAK har udviklet den første AGV af sin type i Skandinavien

Hos LINAK kender vi alle fordelene ved at anvende AGV'er til procesautomatisering, så medarbejderne skånes for fysisk belastende opgaver.

På vores fabrik i Danmark har vi en AGV i maskinforarbejdningen, der sørger for at tage de tunge løft. Den flytter cirka 40 tons spindler hver dag – og det er en vigtig opgave, der tidligere blev løst med trækvogne.

Den selvkørende AGV er fuldautomatisk, og arbejder side om side med medarbejderne, hvor den flytter spindelmaterialerne til de rette arbejdsstationer. Det sikrer et optimalt materialeflow, og samtidig holdes styr på lagerstatus og materialernes placering.

De primære begrundelser for at indføre AGV'en hos LINAK er forbedret ergonomi og øget sikkerhed for medarbejderne. Vi har også opnået en lavere fejlprocent, da flere processer kan computerstyres med AGV'en.

Vores AGV er den første af sin slags i Skandinavien, og den er udstyret med LINAK aktuatorerne LA25 og LA36 .
Vi kalder hende "Marie", og du kan opleve hende i aktion her i videoen.

 
LINAK TECHLINE R&D og produktion – bag scenen play-icon

LINAK TECHLINE R&D og produktion – bag scenen

Feedbackoutput fra lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Feedbackoutput fra lineære aktuatorer

Intelligent bevægelse med lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Intelligent bevægelse med lineære aktuatorer

Konfigurationssoftware til lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Konfigurationssoftware til lineære aktuatorer

Filer

Brochure om testmetoder hos LINAK

De enkelte komponenter i en aktuator gennemgår en række omfattende tests på LINAKs testcenter. Læs mere i brochuren.

TECHLINE produktoversigt

Se det store sortiment af kraftige og robuste TECHLINE produkter. Bygget til at holde, til hårdt arbejde og til krævende omgivelser.

Vil du vide, hvad intelligent aktuator-bevægelse kan gøre for dig?

Læs mere om relativ eller absolut positionsfeedback i aktuatorer med Integreret Styring (IC). Du kan også læse om de forskellige konfigurationsmuligheder, der er med en intelligent aktuator.

Intelligent movement

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.