Kontakt os her
Teknologi & trend

Trendserie – mikrolejligheder

Gennem de sidste år har befolkningstallene i verdens største byer været stødt stigende, og det lægger pres på boligsituationen, idet efterspørgslen langt overstiger udbuddet. Det betyder også, at vi bliver flere og flere mennesker, der skal deles om den samme plads. Det har skabt den trend, der i dag går under navne som Mikrolejligheder, Compact Living og Small Space Homes. Læs med her og se tre eksempler på meget små hjem.

Mikrolejligheder

Trenden med små hjem er bl.a. blevet skabt på baggrund af, at generation Y (personer født mellem 1980-2000) er villige til at skifte kvadratmeter ud med den rette beliggenhed og færre omkostninger. Compact Living tankegangen har især taget fart i byer som New York, Hong Kong, Shanghai, Tokyo, London og Berlin. 

Hvad er en mikrolejlighed?

En mikrolejlighed er kendetegnet ved kun at have ét værelse, hvor opholdsrum, soveværelse og spiseplads er kombineret med en køkkenniche og et badeværelse. De er typisk ikke større end 14-32 m2. Det betyder, at møblerne i sådanne lejligheder skal være meget fleksible og tjene flere funktioner. Derfor ses det ofte, at lejlighederne er indrettet med justerbare borde og sengeskabe samt skjulte anordninger. 

Hos LINAK producerer vi små motorer, der muliggør justering af bl.a. møbler. Møbler, der har indbyggede justeringsmekanismer, kan nemt omdannes og bruges til flere forskellige formål. Ved at lave justeringen elektrisk i stedet for manuel, fås en mere jævn og skånsom bevægelse, der er langt nemmere og mere ergonomisk at udføre.

Designere udvikler trenden
Flere designere er allerede begyndt at integrere elektriske motorer fra LINAK i deres møbler henvendt til mikrolejligheder. Et eksempel er dette sengeskab, designet af Asante Arkitekter, hvor sengen med et tryk på en knap helt kan forsvinde i skabet. Et andet eksempel er spisebordet fra YO! Home, som er gemt i gulvet.

I denne serie vil vi vise tre eksempler på kompakte mikrolejligheder. De indeholder alle sammen en række smarte løsninger, hvor opbevaring og multifunktionelle møbler er tænkt ind, for at skabe plads til alle dagligdags gøremål i hjemmet. Men prøv at tænk, hvor mange flere smarte funktioner, der kunne tilføres boligen, hvis elektriske justeringer blev tænkt ind.

Mikrolejlighed New York

LifeEdited2 – 32m2, New York

En lille minimalistisk lejlighed med bl.a. plads til 10 spisende gæster og 4 sovepladser.
 
 
Mikrolejlighed Hong Kong

Sim-plex – 30m2, Hong Kong

Lejlighed med plads til kunst, klaver og 4 sovepladser.
 
 
Mikrolejlighed London

Studiomama – 13m2, London

Mikro byhus med en gemt seng og andre smarte løsninger.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os