Kontakt os her
 

Adjust movement

Det har aldrig været nemmere at integrere lineær bevægelse i din applikation.

 

Animation af Adjust movement

 

Adjust movement giver dig fuld fleksibilitet med forskellige styringsmuligheder, virtuelle grænser og justerbar hastighed. Det er en del af LINAK® I/O™-interfacet og er en af flere muligheder, der kan føjes til din aktuator for at udnytte fordelene ved intelligent, lineær bevægelse.

Nedenfor får du et overblik over de funktioner, du kan få med Adjust Movement. De kan alle konfigureres i vores understøttende konfigurator Actuator Connect™.

 
 

Aktuator Connect™-softwareikon

Aktuatorer med IC Integrated Controller™ fra LINAK® er fleksible og kan tilpasses særlige kundekrav og behov. Konfigurer din aktuator via den intuitive Actuator Connect™-konfigurator.

Download en gratis version af den nyeste Actuator Connect konfigurator her.

 
 

Styring og justering af aktuatoren

- med forskellige muligheder for inputledninger og hastighedsindstillinger

LINAK tilbyder forskellige betjeningsmuligheder til aktuatorbevægelsen afhængigt af dine præferencer. Du kan tilpasse hastighedsindstillingerne for hver af disse muligheder:

  • I standarddrift kan du drage fordel af lavniveau-switching og bruge et digitalt signal på to ledninger til at udløse bevægelse i den ønskede retning (f.eks. indadgående bevægelse ved 50% hastighed). Du kan vælge mellem samme hastighed i begge retninger – eller individuelle hastighedsindstillinger for både udadgående og indadgående bevægelse.

  • Med foruddefinerede positioner kan du vælge op til 2 målpositioner. Det er især smart, hvis du ønsker bevægelse til nøjagtigt samme position hver gang. Du kan bruge foruddefinerede positioner til f.eks. at tillade et kontrolpanel at udløse bevægelse til en målposition – selv med individuelle hastighedsindstillinger.

  • Med servodrev kan du bruge et analogt inputsignal til at styre motorens position (0-100 % PWM, 0-10 V eller 4-20 mA). På den måde skaleres aktuatorens fysiske slaglængde i henhold til inputsignalet – og giver dermed fuld kontrol over aktuatorens position med et signal efter eget valg.

  • Med proportional kan du styre motorens hastighed og retning baseret på et analogt input (0-100 % PWM, 0-10 V eller 4-20 mA). Vælg mellem enkelt eller dobbelt kontrolinput, afhængigt af dine præferencer. For et enkelt styringsinput bevæger aktuatoren sig i begge retninger fra ét signal, og det dobbelte kontrolinput har én ledning for hver retning (kun PWM).
 

Begræns slaglængden med virtuelle begrænsninger

- for at stoppe aktuatoren, før den når det fysiske endestop

Virtuelle grænser kan defineres for både indad- og udadgående retninger. Hvis aktuatoren modtager et køresignal, kører den kun til det virtuelle stop. Det er særligt nyttigt, hvis du benytter aktuatoren til prototypeudvikling. Det kan også være praktisk til opgaver, hvor slaglængden af og til skal justeres.

Virtuelle grænser kan indstilles manuelt eller automatisk i læringstilstand:

  • Manuel – du kan begrænse slaglængden, så aktuatoren altid stopper i en bestemt position. Det kan bruges, hvis du f.eks. har flere af de samme aktuatorer på lager, men nogle gange har du brug for en med kortere slaglængde. Indstil en værdi i udadgående og/eller indadgående retning.

  • Læringstilstand – læringstilstand gør det muligt for motoren at indlære et nyt endestop. Det gøres på baggrund af foruddefinerede zoner på slaglængden og en aktuel grænse for at udløse det nye endestop (som i en blokeringssituation). I nogle tilfælde kan det være relevant at overveje en step back-funktion – det giver dig mulighed for at indlære et nyt endestop lidt væk fra den mekaniske klods, hvilket potentielt kan forlænge aktuatorens levetid og give en mere jævn bevægelse.
 

Udforsk Adjust Movement-funktionerne i en I/O-aktuator

 

Få mere at vide om vores I/O-interface her eller de andre I/O-optioner nedenfor.

Filer

I/O™-brochure

Med den banebrydende fleksibilitet i et universelt I/O-interface fra LINAK bliver innovative aktuatoridéer enklere og mere fleksible.

Brugervejledning til I/O™ interface

Brugervejledningen fortæller om funktionaliteterne i vores LINAK I/O interface.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os