Kontakt os her
Teknologi & trend

CANopen giver forbedringer i automatisering og selvkørende køretøjer

Automatisering er en af de mest markante tendenser i den moderne industri, og det bevirker en øget efterspørgsel efter CANopen styringsmuligheder. LINAK aktuatorerne følger tendensen og understøtter protokollen, og uanset om du udvikler automatiske industrianlæg eller selvkørende køretøjer, vil aktuatorerne være nemme at integrere og konfigurere.

CANopen interface - logo

Selvkørende køretøjer og fuldt automatiserede produktionslinjer er ikke længere en fremtidsvision. De er her nu, og et stigende antal brancher har gavn af den hurtigere produktionshastighed, øget effektivitet og forbedret sikkerhed, der følger med automatisering. 

Effektiv automatisering kræver præcis styring, og til de nye anvendelsesmuligheder tilbyder LINAK® CANopen styring på næsten alle elektriske aktuatorer til industrien.

 

Flere styringssystemer til LINAK aktuatorer

Denne protokol sikrer et større antal styringsmuligheder på LINAK aktuatorer. De dækker allerede et bredt udsnit af mobilt udstyr og bruges som justeringsløsning i landbrugsmaskiner, industrimaskiner og mange forskellige typer selvkørende køretøjer.

“CANopen er en ekstra mulighed til vores aktuatorer,” siger Søren Buck, der er Business Development Manager hos LINAK. “Den er baseret på CiA 301 standarden. Det giver vores aktuatorer en større grad af fleksibilitet - især for teknikere og software-ingeniører, der arbejder med at styre og overvåge forskellige køretøjskomponenter med én enkel platform."

Ud over fuld positionskontrol giver CANopen aktuatorerne også feedbackoplysninger om aktuatorens position, servicedata og fuld diagnostik.

 

En serie af testede og godkendte CANopen aktuatorer

Søren Buck og en gruppe af softwareeksperter hos LINAK har udsat hele serien af CANopen aktuatorer for grundige test på en række eksisterende applikationer.

“Vi afprøvede løsningerne med kunder i virkelige omgivelser, og testede det på landbrugsmaskiner, køretøjer til byggebranchen, AGV'er og endda i automatiserede landbrugsmiljøer,” forklarer Søren Buck. “Dette hjalp os med at stille skarpt på og endda fjerne et par bugs. Jeg tror, at det der vil imponere mest er, hvor let vores CANopen-aktuatorer er at integrere og konfigurere. Det er virkelig bare plug & play”.

 
Med en CANopen aktuatorløsning kan vi trække alle typer data fra systemet, f.eks. om strømforbrug, position, hastighed og ydeevne. Det giver meget bedre styringsmuligheder og mulighed for hurtigere fejlretning, så vi kan yde hurtigere service til kunderne.
Kim Andersen, Electrical Design Manager hos Versalift.
 

LINAK CANopen serien omfatter følgende aktuatorer: LA14, LA25, LA33, LA36 og LA37. LA36 og LA37 aktuatorerne til tunge løft fås også i både 24 V og 48 V udgaver, og dermed dækker løsningsserien endnu bredere.

Hvis du vil vide mere om LINAK aktuatorerne og CANopen løsningen, kan du læse mere på vores CANopen interface side eller kontakte os.

Intelligent bevægelse med lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Intelligent bevægelse med lineære aktuatorer

Feedbackoutput fra lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Feedbackoutput fra lineære aktuatorer

Konfigurationssoftware til lineære aktuatorer | Actuator Academy™ play-icon

Actuator Academy™ | Konfigurationssoftware til lineære aktuatorer

Filer

CANopen brugsvejledning

Brugsvejledningen beskriver mulighederne med LINAK TECHLINE® CANopen komponenterne og kravene til styring. Den indeholder en beskrivelse af den anvendte teknologi, specifikation af miljødata og en funktionsbeskrivelse.

TECHLINE produktoversigt

Se det store sortiment af kraftige og robuste TECHLINE produkter. Bygget til at holde, til hårdt arbejde og til krævende omgivelser.

Brochure om testmetoder hos LINAK

De enkelte komponenter i en aktuator gennemgår en række omfattende tests på LINAKs testcenter. Læs mere i brochuren.

Har du et spørgsmål?

- Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig med tekniske oplysninger, projektstart og meget mere.

Kontakt os